fbpx

“Met mijn technische kennis wil ik van meerwaarde zijn voor de maatschappij”

Vier dagen na de afronding van zijn studie begon Fernando Silva Kroes (25) als software engineer bij Ordina. “De combinatie tussen de technische en de maatschappelijke uitdaging sprak me aan.”

Je bent jong en je wilt wat. Of beter gezegd: je kunt wat. En dan ook nog eens in de IT. Dan wordt er flink aan je getrokken. Daar weet Fernando Silva Kroes alles van. “Iedereen is op zoek naar jonge, talentvolle IT’ers,’ zegt de twintiger, die begin dit jaar zijn studie Software Engineering aan de Hogeschool Leiden afrondde. ‘Soms zag ik door de bomen het bos niet meer, zoveel aanbiedingen kreeg ik. Dat zeg ik absoluut niet om op te scheppen. Het was gewoon zo. Ik hoorde het ook van andere studenten.”

Open gesprek

Op 1 februari 2021, vier dagen nadat hij was afgestudeerd, begon Fernando bij Ordina. Tijdens zijn studie was er al contact geweest, maar koos hij voor een ander stagebedrijf. “We hebben al die tijd contact gehouden, omdat we een leuk en open gesprek hadden gevoerd. Sommige organisaties lokken je met een leaseauto of een bonus. Maar dat interesseert me niet. Ik wilde graag ergens werken waar ik met mijn technische kennis van meerwaarde kan zijn voor de maatschappij. Tijdens mijn minor Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit Amsterdam was ik erachter gekomen dat ik dáár energie van krijg. Ik deed onderzoek naar het classificeren van bloedcellen. Dat was technisch enorm uitdagend, maar we maakten ook iets dat in de praktijk intzetbaar was. Artsen konden daardoor binnen tien minuten een diagnose stellen in plaats van twee uur. Dat was ontzettend vet.”

Innoveren bij Wärtsilä

“Ordina had begrip voor wat ik wilde”, vervolgt Fernando. “In de gesprekken hebben we samen gezocht naar een passende opdracht.” Zodoende werkt hij nu voor de Nederlandse vestiging van Wärtsilä. Dit is een Fins bedrijf dat het bouwen van dieselmotoren en scheepsschroeven voor schepen en elektriciteitscentrales als hoofdactiviteiten heeft. Diesel, dat klinkt niet direct als maatschappelijk verantwoord, realiseert Fernando zich. “Maar het is voorlopig de enige manier om die schepen en elektriciteitscentrales draaiende te houden. Wärtsilä is op allerlei fronten druk bezig om het verbruik en daarmee de CO2-uitstoot terug te dringen. Innoveren zit echt in het DNA van het bedrijf, dat merk ik aan alles.”

Creativiteit de vrije loop

Fernando is onderdeel van het Steven Seagulls-team op de afdeling Digital Product Development (DPD). “We zijn een zogeheten end-to-end team. Dat is een multidisciplinair team, waarin datascientists, testers, front- en backenders samenwerken. Van hogerhand is de opdracht gekomen om een IT-toepassing te bedenken waarmee Wärtsilä het dieselverbruik kan verminderen. Daarbij kunnen we onze creativiteit de vrije loop laten, omdat men vertrouwt op onze professionaliteit. We zijn niet gebonden aan een bepaalde taal of framework. We gebruiken Java, maar ook Spring, Python en React. We zijn echt waardegedreven bezig en werken volgens de Design Thinkingmethode.”

Inzicht in data dieselmotoren     

Dat heeft geleid tot de oplossing Expert Inside. “Dit is webgebaseerde software, met services die deel uitmaken van de datapijplijn. We zijn ook bezig met databases en API’s en werken samen met andere teams. Met Expert Inside krijgen de onderhoudsmedewerkers inzicht in de data van de dieselmotoren. Die motor zit vol met sensors. Valt de druk van een cilinder weg of gaat iets niet goed met de olie, dan krijgen ze een melding. Daarmee verminderen we de ongeplande downtime van motors en powerplants, zorgen we voor minder uitstoot van CO₂. Daardoor kan Wärtsilä milieubewuster werken en tegelijkertijd miljoenen besparen, die ze weer kunnen investeren in andere innovaties.”

Young Talent-programma

Naast zijn opdracht bij Wärtsilä volgt Fernando regelmatig de trainingen die horen bij het Young Talent-programma van Ordina waarin hij zit. “Ik heb al een training ‘Krachtig overtuigen’ gevolgd en eentje over ‘challenging conversations’. Maar ik krijg ook alle ruimte om mijn wens in te vullen om beter te worden in frontend. Het gaat dus echt van soft skills naar hard skills. Je kan en mag in jezelf investeren. Daarnaast blijf ik continu in dialoog met mijn manager. En spreek ik regelmatig andere jonge collega’s tijdens (digitale) borrels. Zo leer ik steeds meer mensen kennen.”

Stap naar machine learning

Voorlopig zit Fernando goed op zijn plek bij Wärtsilä. “Zij hebben uitgesproken dat ze graag werken met mensen die nadenken over de lange termijn en niet elk half jaar naar een andere opdracht hoppen. Zo sta ik er ook in. Ik hoef ook niet te hoppen, want ik kan hier nog ontzettend veel leren. Enerzijds omdat Wärtsilä wil blijven innoveren en hun producten steeds weer schoner wil maken. De datascientists zijn bovendien veel bezig met machine learning. Die kant zou ik in de toekomst ook wel op willen. Maar eerst ga ik een basis creëren qua kennis en kunde. En wat ik het belangrijkste vind: ik word blij als ik zeg dat ik voor Ordina en Wärtsilä werk. Daar gaat het volgens mij om.”