dolfijnen

Michael Hildering genomineerd voor HKU-Award

Michael Hildering, sinds 1 november werkzaam bij Ordina als Young Professional, is genomineerd voor de HKU-Award in de categorie Ondernemerschap. Hij is voorgedragen vanwege zijn afstudeerproject waarvoor hij een waterproof onderwater virtual reality bril heeft ontwikkeld.

Afstudeerprojecten

De Hogeschool voor de Kunsten Urecht (HKU) reikt jaarlijks prijzen uit voor de opvallendste en bijzonderste afstudeerprojecten van het afgelopen studiejaar in drie categorieën: Ondernemerschap, Vernieuwing en Artistieke Prestatie. Michael is in juni van dit jaar afgestudeerd aan de HKU in Design Management.

Aquatherapieën

Hij heeft in 2017 de VR-bril ontwikkeld in samenwerking met de startup The Dolphin Swim Club en een externe productontwikkelaar. Oorspronkelijk was de VR-bril bedoeld om virtueel te zwemmen met dolfijnen, maar al snel bleek dat er meer toepassingen waren voor de slimme bril. Zo kan de bril als aanvulling dienen op bestaande aquatherapieën binnen de zorgsector. Je kunt hierbij denken aan revalidatiedoeleinden, ontspanningsdoeleinden en als afleidingstherapie tijdens de behandeling van brandwonden. Ook kan de bril gebruikt worden als trainingsmiddel voor astronauten en duikers.

Erkenning

Michael vindt het geweldig dat hij genomineerd is. “Ja, dit is fantastisch. We hebben hier keihard voor gewerkt en dan is het heel leuk dat we er nu erkenning voor te krijgen. Dit is een mooi podium om het product te kunnen presenteren.”

Talentpower

Michael is bij Ordina gaan werken omdat hij een baan zocht op het snijvlak van design en nieuwe technologieën. Als Young Professional start hij bij de unit Talentpower, waarbij hij een tweejarig opleidingsprogramma volgt. Michael heeft voor de consultant richting gekozen.

De prijsuitreiking is op 10 januari 2019 tijdens de HKU Onderwijsdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Aan elke HKU-Award is een geldbedrag van € 5000,- gekoppeld en een bijbehorende penning.

Lees ook het interview van de HKU met Michael over zijn onderwater VR-bril.