Michael Hildering wint ondernemersprijs HKU-Awards met startup The Dolphin Swim Club

Ordina Young professional Michael Hildering heeft onlangs de ondernemerschapsprijs gewonnen tijdens de HKU Awards 2018. Hij kreeg de prijs voor zijn afstudeerproject waarvoor hij een waterproof onderwater virtual reality bril heeft ontwikkeld.

Virtueel zwemmen

​Michael heeft in 2017 de VR-bril ontwikkeld in samenwerking met de startup The Dolphin Swim Club. Oorspronkelijk was de VR-bril bedoeld om virtueel te zwemmen met dolfijnen, maar al snel bleek dat er meer toepassingen waren voor de slimme bril. Zo kan de bril als aanvulling dienen op bestaande aquatherapieën binnen de zorgsector. Je kunt hierbij denken aan revalidatiedoeleinden, ontspanningsdoeleinden en als afleidingstherapie tijdens de behandeling van brandwonden.

Grote verrassing

Het winnen van de prijs kwam als een grote verassing voor Michael. “Ik had nooit verwacht dat ik van de duizend studenten deze prijs zou ontvangen. Sinds deze award bestaat heeft er nog nooit een Kunst & Economie-student deze prijs gewonnen. Daarom dacht ik het ook niet te kunnen winnen van de andere faculteiten van de HKU”, aldus Michael.

Opvallendste afstudeerprojecten

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) reikt jaarlijks prijzen uit voor de opvallendste en bijzonderste afstudeerprojecten van het afgelopen studiejaar in drie categorieën: Ondernemerschap, Vernieuwing en Artistieke Prestatie. Michael is vorig jaar afgestudeerd aan de HKU in Design Management en werkt sinds november bij Ordina.

Bekijk de video voor een mooie weergave van het project.