fbpx

Microsoft partnership

Ordina heeft een lange staat van dienst als het gaat om het gebruik van Microsofttechnologie om te voorzien in de businessbehoeftes van onze klanten. Onze professionals werken bij klanten aan het ontwerpen, bouwen en beheren van moderne Microsoft-oplossingen. Bij voorkeur werken we in high performance teams waarbij we een specifiek probleem voor een organisatie oplossen vanaf eerste idee tot ingebruikname en beheer van de oplossing. Met deze aanpak ontzorgen we onze klanten in het gehele proces.

Ordina & Microsoft

 • Gold gecertificeerd voor: Application Development – Cloud Platform – Cloud Productivity – Collaboration & Content – Data Analytics – Data Platform – Datacenter – DevOps – Messaging – Windows & Devices
 • Microsoft Azure Advanced Specializations:
  Om nog meer onderscheid te maken in het expertiseniveau van partners riep Microsoft de zogenaamde Advanced Specializations in het leven. Om de status “Advanced Specializations partner” te behalen vindt een uitgebreide audit plaats door Information Security Systems International (ISSI), een onafhankelijk bureau. Ordina investeert permanent in de op- en uitbouw van Microsoftkennis.
 • Onze specialisten zetten in op Azure Advanced Specializations.
  Dit omvat: Analytics on Microsoft Azure – Data Warehouse Migration to Microsoft Azure – Kubernetes on Microsoft Azure – Linux and Open Source Databases Migration to Microsoft Azure – Microsoft Windows Virtual Desktop – Modernization of Web Applications to Microsoft Azure – SAP on Microsoft Azure – Windows Server and SQL Server Migration to Microsoft Azure
 • Silver gecertificeerd voor Project & Portfolio Management en Security
 • Certified Cloud Service Provider Tier 1 met > 250 Microsoft professionals en > 750 Microsoft certificeringen
 • Co-sell readiness met Microsoft: Cloud Native Development on Azure – SAP on Azure – Application redesign op Azure – Security (GDPR-assesments) – Modern Workplace (O365) – Managed Azure Services

Waarom Ordina?

Bij Ordina combineren we inhoudelijke Microsoft expertise met moderne en flexibele delivery methodes zoals we dat doen in onze high performance teams. We werken samen met klanten op een manier die het beste bij hen past. Ordina is voor veel klanten een betrouwbare partner, bij ons gaat contact boven contract; hetgeen resulteert in een gemiddelde klantwaardering van 7+.

We helpen je graag met deze diensten:

 • DevOps teams
  Bouwen en managen van applicaties en services met alle gangbare Microsoft technologie in high performance teams.
 • Managed applications
  We helpen klanten om bestaande applicaties naar Azure te brengen. We bouwen en runnen nieuwe cloud-native applicaties in Azure.
  Meer over “Application Lifecycle Management voor Microsoft” lees je hier
 • Azure cloud services
  Ontwerp, bouw en beheer van Azure IaaS en PaaS omgevingen, inclusief container platforms (managed Kubernetes on Azure) en pipeline automation in Azure DevOps.
  Lees meer hier.
 • Digital workplace
  Ondersteuning bij Office365 inrichting en adoptie. Inclusief Intune voor de mobile workplace en device management.
  Meer over slim, veilig en productief samenwerken lees je hier.
 • Managed Kubernetes
  Op platform niveau heeft Ordina ervaring met Azure Kubernetes Service (AKS). Met deze dienst geeft Microsoft je een schaalbare, geautomatiseerde oplossing om Kubernetes clusters uit te rollen. AKS zorgt voor elasticiteit in de opschaling, waardoor je applicatie moeiteloos opschaalt als je business groeit. Omdat AKS een managed service is zijn monitoring en enterprise-grade security standaard onderdeel van de oplossing. AKS kunnen we integreren in de CI/CD pipelines binnen Azure DevOps, zodat je sneller kunt releasen.
  Met de kostenloze Ordina Kubernetes Health Check laten we je in een dag zien wat de toegevoegde waarde is van AKS.
 • Managed SQL databases
  Je SQL database is de motor onder je applicaties. Prestaties van de database beïnvloeden in sterke mate de prestaties van de applicatie. Er zijn veel factoren waarbij databaseprestaties een bottleneck vormen bij het realiseren van je digitale strategie. Ordina beheert veel SQL databaselandschappen en zorgt hierbij voor continue optimalisatie van de prestaties. Vanuit deze ervaring helpen we je met de beste migratiestrategie naar Azure voor je SQL databases. Met de Ordina SQL Health Scan krijg je kostenloos inzicht in de huidige prestaties van je databaselandschap, zodat je vervolgens gericht werkt aan verbeteringen of de migratie naar Azure.
 • Migreren naar de cloud
  Heb je bestaande applicaties die je graag naar Azure wilt brengen? Wij helpen je met een aanpak die in lijn ligt met het Microsoft Cloud Adoption Framework. In onze aanpak staat business waarde centraal. Dit betekent dat we je naast de technische aspecten van de migratie ook helpen met de organisatorische aspecten.
  Soms is de beste strategie om de applicatie as-is naar Azure te brengen. Bij oudere applicaties zien we dat de verhuizing naar Azure een gelegenheid is om de technologische schuld te reduceren. Dit doen we bijvoorbeeld door het upgraden van gebruikte frameworks en componenten. Naast het verlengen van de levensduur zijn deze stappen ook nodig om de applicatie veilig te houden en gebruik te kunnen maken van support.
 • Security
  Secure by design ontwerpen en ontwikkelen op applicatie- en infrastructuurniveau, ook voor Azure en Intune omgevingen.

 

Heb je vragen over ons partnership met Microsoft?
Heb je vragen over onze oplossingen op basis van Microsofttechnologie?
Meer weten over onze klantenreferenties?
Wil je praten met een Microsoft expert over een specifieke oplossing?