Mousa over werken bij Ordina

Met een creatieve kijk los ik problemen bij de klant zo efficiënt mogelijk op.

Mousa is bij TalentPower begonnen als Junior Technisch Consultant. Na zijn traineeship is hij aan de slag gegaan als SAP-developer. Nu ontwikkelt hij maatwerkprogramma’s in ABAP voor grote klanten als Havenbedrijf Rotterdam en Petrobas. Daarnaast zorgt hij er binnen het SAP-beheerteam ook voor dat opdrachten van klanten (‘calls’) snel bij de juiste consultant terechtkomen en een korte doorlooptijd hebben.

Hi Mousa, hoe ben je bij Ordina terecht gekomen?

Vorig jaar werd ik benaderd door een recruiter van Ordina. Na een goed telefoongesprek en een positieve afsluiting van de selectiedag, ben ik begonnen als Junior Technisch Consultant bij TalentPower.

Meteen na het traineeship ben ik gestart bij de SAP-unit. Daar werd ik bij de hand genomen door een senior SAP-developer. Superfijn, want ik kon bij hem terecht met al mijn vragen. Hij liet mij in korte tijd ook veel zien en daardoor kon ik na twee maanden alle calls op het gebied van ABAP zelfstandig oppakken.

In mijn rol komt mijn nieuwsgierigheid goed van pas. Ik ben altijd bezig om de kern van het probleem te ontdekken.

Kan je iets vertellen over je opdrachten?

Momenteel zit ik op beheer bij grote organisaties, zoals Havenbedrijf Rotterdam, Provincie Noord-Holland en Petrobras. Ik voer verschillende opdrachten uit voor deze klanten. De opdrachten worden grofweg verdeeld in twee categorieën: incidenten en changes. Als een bepaalde functionaliteit niet meer werkt, spreken we van een incident. Als er nieuwe of extra features gewenst zijn, spreken we van een change.

Wat maakt het werk zo leuk?

De klanten zijn erg divers en de opdrachten verschillend. Heel afwisselend dus! En dat past bij mij. Zo komt mijn nieuwsgierigheid goed van pas. Ik ben altijd bezig om de kern van het probleem te ontdekken. Met een creatieve kijk probeer ik het dan zo efficiënt mogelijk op te lossen. Zo blijf ik mezelf continu ontwikkelen op vaktechnisch gebied en help ik de klant met een creatieve of innovatieve oplossing.

Daarnaast heeft Ordina gewoon goede arbeidsvoorwaarden, heb ik leuke collega’s en worden er veel evenementen georganiseerd. Ik doe zelf graag mee aan de gamenight en ik voetbal regelmatig met Ordina.

 Tot slot: hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn dag bij Ordina start altijd met een cappuccino! Ik ga altijd aan de slag met twee verschillende calls op één dag. De afwisseling zorgt ervoor dat ik scherp blijf en steeds nieuwe dingen leer. Vaak werk ik direct samen met een functionele consultant aan een call. Dat is prettig, omdat je elkaar aanvult en zo een frisse blik op het probleem houdt. Directe communicatie en samenwerking zijn erg belangrijk binnen de SAP-unit. De resultaten testen we bijvoorbeeld meteen samen. En als de call dan opgelost is, dan ga ik ’s avonds met een goed gevoel naar huis.