ORDINA BLOGT

Er zijn gelukkig ook moedige mensen

  • Jos de Weerdt
  • 12 december 2014

In mijn vorige blog schreef ik over de schuld die makkelijk bij ICT wordt gelegd.

Een paar dagen na het verschijnen van dat stukje toont Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën, zich een moedig man.

In de Tweede Kamer legt hij duidelijk uit dat de veelbesproken naheffing (eigenlijk een bijbetaling) niet het gevolg is van fouten in de ICT van de Belastingdienst, maar het gevolg van de late politieke besluitvorming.

Petje af voor Eric, alhoewel er blijkbaar niet helemaal helder is wie dan de veroorzaker van die late politieke besluitvorming is. Maar toch: de staatssecretaris maakt klip en klaar dat ICT in dit geval niet de oorzaak is.

Mij valt vervolgens op dat dit staaltje van moed dan verder niet zo breed in de (digitale) media wordt uitgemeten. Blijkbaar vinden de media dat zo’n kop niet zoveel lezers of hits zal trekken, en dat de mededeling dat je de bijbetaling vier maanden later kan betalen meer lezers zal aanspreken.

Daarom in mijn blog maar wel aandacht voor deze moedige man.

Laat het een voorbeeld zijn voor meer mensen.

 

Voor mijn volgende blog ga ik op zoek naar een paar voorbeelden waarin ICT wel voor mensen werkt.

 

Tot later!

 

Jos de Weerdt

Over de auteur:

Jos de Weerdt

Jos de Weerdt heeft een analytische inslag; vindt dat je niet moet vergeten te meten om iets te kunnen weten en neemt zelden genoegen met een zesje. Hij heeft zijn oorsprong in de ICT, maar is de laatste jaren actief in het Business Informatie Management vak, zowel binnen Ordina als daarbuiten. Daarnaast heeft Jos een sterke maatschappelijke betrokkenheid die zijn weerslag vindt in verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Op Ordina.nl schrijft Jos over de dingen die hem, vanuit zijn vak, opvallen.