ORDINA BLOGT

Google tango een verrijking voor Augmented en Virtual Reality?

Hij is binnen! Volgens mij zijn we een van de eerste in Nederland, dus even vanuit enthousiasme hierom een korte blog tijdens de feestdagen. Net als bij Google Glass zijn we op naam uitgenodigd om deel te nemen aan het Tango programma. Tango is een project van Google waarin devices ontwikkeld worden om omgevingen te scannen en daar 3d informatie van te maken. Dit biedt veel perspectief om mooie toepassingen te maken.

  • Richard van Tilborg
  • 25 december 2014

Wat is het nu precies?

Ik kan nu natuurlijk zelf veel gaan uitleggen, maar filmpjes zeggen meer dan veel woorden. Onderstaand filmpje geeft een stuk achtergrond en wat abstracte informatie over het Tango project.

Maar het gaat natuurlijk om concrete toepassingen. Het volgende filmpje geeft een mooie Augmented Reality toepassing met Tango weer, een echte shopbeleving in de supermarkt.

Ordina en Tango

Er stond nog een vraagteken in de titel van de blog, er zijn natuurlijk veel ideeën waar we denken Tango te kunnen inzetten, ik hoop niet dat ik daardoor jullie op het verkeerde been heb gezet dat het antwoord nu al te lezen zou zijn, maar in komende periode willen we een onderbouwd antwoord op het vraagteken gaan vormen. Door prototypen te ontwikkelen die we kunnen gebruiken binnen onze Virtual Reality, Augmented Reality en GEO trajecten: Met de 3d gescande omgevingen realistische simulaties/scenarios gaan realiseren of met realtime informatie mensen ondersteunen in hun werk of beleving. Tango functionaliteiten dus combineren met diverse andere technologieën, zoals Smartglasses (Google Glass, Vuzix etc.), Virtual Reality oplossingen (Oculus Rift, Samsung Gear VR, Carboard, Open Dive) of andere Smartsensors (Vital connect, Myo etc.) Zodat we totaalconcepten kunnen realiseren die mensen helpen in het dagelijkse werk en leven. Concreet zijn we nu bezig met concepten in de zorg, educatie en in de installatiebranch.

 
Meer informatie of meedenken?

Dit keer even een wat korte blog (de zalmcocktail staat te wachten), binnenkort meer informatie en antwoord op de vraag hoe project Tango een verrijking is. Wellicht zie jij nog interessante toepassingen voor Tango? Wil je hierover spiegelen of eventueel co-creëren? Schroom niet om te contacten!

Dan rest me nog bij deze iedereen zeer fijne dagen en een spetterend 2015 te wensen!