ORDINA BLOGT

Google Glass nu in uw organisatie?

Google Glass zal een grote verandering brengen in ons dagelijks werk en leven. Talloze toepassingen op het gebied van onder meer efficiëntie en klantvriendelijkheid zijn te bedenken. Maar hoe profiteren we nu van de voordelen van dit wearable device?

  • Richard van Tilborg
  • 12 februari 2014
Wat is Google Glass eigenlijk?

Eerst even een stapje terug voor degenen die nog niet precies weten wat Google Glass is. Kort gezegd is het een bril met een klein schermpje in je rechterooghoek, waarop je informatie krijgt te zien. Daarnaast kun je via de bril geluid horen. De bril is te besturen door spraak, door het aanrakingen of door hoofdbewegingen. De bril kan echt gebruik maken van de context waarin de gebruiker is en geeft informatie persoonlijk relevant op maat . Er is nog veel meer over te vertellen hoe hij werkt en wat hij allemaal precies kan, maar  voorbeelden spreken het meest tot de verbeelding. Zoals de brandweerman die door Google Glass precies weet hoe hij een gecrashte auto moet knippen of hoe hij in een onbekend gebouw de weg kan zoeken, doordat hij een  plattegrond van een brandend gebouw in zijn ooghoek ziet. De arts die bij het opereren de hartslag en andere cruciale gegevens van de patiënt kan oproepen. Of modieuze vrouwen die bij het zien van een kledingstuk meteen kunnen vragen wat de prijs is, waar het te koop is en ook nog de routebeschrijving krijgt naar de dichtstbijzijnde winkel.

Ideeën, leermomenten en ervaringen

Bovenstaande voorbeelden inspireren en zijn er diverse toepassingen te bedenken die het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. We staan echter aan het begin en er zullen zeker aspecten misgaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de juridische aspecten? Hoe zal de gebruikersadoptie zijn? Om de nieuwe wereld sneller vorm te geven, hebben we als Ordina een platform opgezet op LinkedIn, waarin we gezamenlijk ervaringen, ideeën en leermomenten van Google Glass in de praktijk kunnen delen. Tevens zullen vanuit dit platform diverse informatieve sessies worden georganiseerd met een thema rondom Google Glass; zoals privacy, organisatieadoptie, security etc. De eerste met thema inspiratie is gepland op 12 maart.

Nog niet te koop

Helaas is de Google Glass nog niet voor iedereen te koop. Hij is momenteel alleen beschikbaar voor een selecte groep. Personen die zijn uitgenodigd, kunnen een Google Glass bestellen. Deze mensen worden Google Explorers genoemd. Binnen Ordina hebben we een van de weinige Google Explorers binnen Nederland die mooie applicaties aan het ontwikkelen is voor onze klanten en herhaalbare bouwblokken creëert.

Nu in uw organisatie

Omdat we toch graag onze klanten willen helpen, hebben we gezocht naar een oplossing, zodat u nu al kunt profiteren van de voordelen van Google Glass. We hebben deze ook gevonden. De oplossing hebben we geïntegreerd in onze ‘Google Glass 2 Business’-aanpak, waarbij we een organisatie meenemen van inspiratie tot realisatie. We doorlopen verschillende fases van inspiratie, haalbaarheid, prototyping, proof of concept tot en met de implementatie. Waarbij als resultaat de professionals in het werkveld gebruikmaken van de multifunctionele brillen.

SMART Technologies

De Google Glass-dienstverlening is onderdeel van SMART Technologies van Ordina. SMART Technologies maakt toekomstig leven en werk makkelijker door samen duurzame oplossingen te creëren. We maken innovatie toepasbaar door het slim combineren van:

  • Sensoring (kunstmatige zintuigen)
  • Wearables  (draagbare technologie)
  • Robotica (programmeerbare machines)
  • Augmented reality (werkelijkheid met digitale toevoegingen)
  • Virtual reality (een andere wereld dan waar je fysiek bent)
  • Machine2machine (communicatie tussen voorwerpen)
Meer informatie?

Interesse in de oplossing? Of wil je graag ons team komen versterken? Neem dan nu snel contact op!