ORDINA BLOGT

Mindfulness, het gegarandeerde pad naar een gelukkig leven

Mindfulness, het gegarandeerde pad naar een gelukkig leven

  • Miquel de Boer
  • 31 oktober 2014

Structurele vrolijkheid en een leven zonder zorgen. Dat werd mij onder meer beloofd toen ik mijn eerste mindfulness seminar volgde afgelopen mei. Een kleine 6 maanden verder ben ik niet teleurgesteld. De snelheid waarmee de effecten van mindfulness bij mij zichtbaar worden hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ik kan mij een leven zonder mindfulness dan ook niet meer indenken.

                                                         

Maar mindfulness, wat is dat nou precies? Mindfulness is een manier van leven waarin je bewust, in het hier en nu leeft zonder te oordelen. Dit is echter voor velen verre van vanzelfsprekend, en ik was daar één van. Kijkend naar m’n eigen leven leefde ik continue met mijn gedachten in het verleden of de toekomst, mijzelf veroordelend of oordelend over anderen. Elke afleiding aangrijpend om niet te doen wat eigenlijk moest gebeuren. Een kleine greep uit de dagelijkse conversatie tussen Mijzelf en Het Stemmetje in m’n hoofd.

“Pfff het is weer maandag, ik heb zo geen zin om te werken, was het maar weer weekend”

“Hey ik heb me nu wel weer lang genoeg geconcentreerd, even kijken op Facebook wat mijn vrienden uitspoken”

“Waarom heeft zij na 8 uur nog steeds mijn whatsappje niet beantwoord? Ik zie toch echt dat ze hem gelezen heeft”

“Het was zo’n lange dag ik ga morgen wel sporten ik ben nu echt te moe”

Ongeduldig, ongedisciplineerd, onzeker, chaotisch, vertwijfeld en ongelukkig waren niet de keywords die terug te vinden waren op mijn LinkedIn of die ik benoemde in een sollicitatiegesprek, maar dat gaf wel een aardig beeld hoe ik mij diep van binnen vaak voelde. Door het beoefenen van mindfulness ben ik mij gaan realiseren dat ik mijn leven hierdoor niet hoef te laten leiden. Door elke dag minstens een halfuur te mediteren, en doordat ik gedurende de dag continue probeer gefocust te zijn en bewust te zijn van mijn ademhaling heb ik gemerkt wat voor positieve effecten dat heeft op mijn leven. Ik ben veel geduldiger, meer gedisciplineerd, een stuk minder onzeker en voel mij nu vaker gelukkig dan ongelukkig.

Ben je enthousiast geraakt en wil je meer weten? Kijk dan ook eens naar het webinar dat ik heb opgenomen.
Of check onderstaande youtube links die mij heel erg geïnspireerd hebben

Eckhart Tolle over the power of now
Chade-Meng Tan  over Search Inside Yourself
Thich Nhat Hanh over mindfulness as a foundation for health