ORDINA BLOGT

Gewoon DOEN!

  • 29 september 2014

‘Bijstandsmoeder krijgt 2000 Euro per maand’ kopt de laatste column van Annemarie van Gaal. Enigszins beteuterd kijk ik naar het bedrag op mijn loonstrook. Dat ontloopt elkaar niet veel. En ik was als pas afgestudeerde nog wel zo trots op mijn nieuw verworven vaste aanstelling met ‘echt’ salaris.

Als ik er verder over nadenk, is mijn ergernis onterecht. Een bijstandsmoeder zal op deze manier nooit vooruit gaan. Sterker nog, zodra de kinderen uit huis zijn gaat ze erop achteruit door verlies van toeslagen. Daarentegen zal ik de komende jaren nog groeien in (werk)ervaring en daarmee hopelijk ook mijn salaris. En hoe waardevol is het niet om over het zakelijke gedeelte van je leven zelf de touwtjes in handen te hebben?  

Dit was exact waar ons derde Women@Ordina evenement over ging. 25 september was het hoofdkantoor van Ordina gevuld met 200(!) ambitieuze vrouwen. Niet alleen werkzaam bij Ordina, maar ook vrouwen waarmee we samenwerken bij onze klanten. Het doel van deze avond was om vrouwen te inspireren iets van hun carrière te maken, om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen en die stap naar voren te zetten.

Daarvoor hadden we interessante spreeksters uitgenodigd zoals Berber Kruimel, programmamanager software development online van de Rabobank. Zij vertelde over haar ervaringen als vrouw in een hoge functie in een mannenwereld. Hoe je met de (cultuur)verschillen omgaat en als gouden tip meegaf, om nooit meer je spullen kwijt te raken; koop alles in het roze!
Annemarie van Gaal, succesvol onderneemster en investeerder, hield daarna een inspirerend verhaal over leiderschap. Zij vertelde over haar ervaringen met het opstarten van haar carrière, het ondernemen in Rusland en Nederland en hoe zij dit combineerde met haar thuissituatie. De hoofdboodschap van haar verhaal was: gewoon DOEN! Blijf niet binnen kaders en hoe het altijd gaat, maar zet die stap vooruit en doe het gewoon.

Het officiële programma werd afgesloten met een paneldiscussie, onder leiding van onze commercieel directeur Jeannette Kalfsterman. Flinke discussies werden er gevoerd over het vrouwenquotum, of moederschap en leiderschap samengaan en of vrouwen zichzelf en elkaar in de weg zitten. Uit deze discussie bleek ook; vrouwen zijn een ster in het in de lucht houden van heel veel bordjes, maar dat we er ook vrede mee moeten hebben dat we weleens eentje op de grond klettert. We kunnen eenmaal niet de perfecte vrouw/vriendin/werknemer/moeder tegelijk zijn.

Na de afsluitende netwerkborrel, stapte ik stuiterend van enthousiasme in de auto naar huis. Genoeg energie en vastbesloten om de komende 40 jaar mijn carrière optimaal uit te bouwen. Ik zal ervoor zorgen dat ik genoeg servies in huis heb. Kan ik af en toe met een gerust hart een bordje uit de lucht laten kletteren.