ORDINA BLOGT

M versus V - Het (on)bekende 'Queen Bee' syndroom

  • 15 december 2015

Stephanie en Daniel bespreken in hun blogs typische man/vrouw kwesties, maar dan binnen de wondere wereld van ICT. Er zijn ontzettend veel vragen waarop iedereen het antwoord wil, maar die niemand durft te stellen. In navolging op onze eerste, tweede en derde blog, hierbij dan ook de vierde blog in een reeks van ‘M versus V’ blogs. Dat we maar veel van elkaar mogen leren!

 

Beste Stephanie,

Of ik nog voorbeelden heb van M versus V uitglijers of hilarische verschillen? Dat we op sommige vlakken verschillen, dat staat vast. Neem nu het multi-tasken bijvoorbeeld. Je hoort vaak dat vrouwen beter in staat zijn om meerdere dingen tegelijk te doen in vergelijking met het mannelijke geslacht. Echter dames opgelet: wellicht is de kunst van het multi-tasken jullie te ver door geslagen. Daarom graag in het vervolg gewoon thuis in de spiegel je lippen stiften en je wimpers krullen in plaats van dit te combineren met het besturen van een auto. Dit vindt mijn nek en tevens mijn achterbumper ook een stuk fijner.

Verder op de werkvloer nog weinig grote uitglijers mogen ervaren. Natuurlijk floepen er rakelings wat onhandige opmerkingen uit. Of misschien beter geformuleerd: het zijn juist goed bedoelde complimenten van mannen, maar soms foutief uitgesproken richting de vrouwen. Help de mannen hierbij en lach het niet ongemakkelijk en stilletjes weg. Een beter Man Vrouw milieu begint bij jezelf, zullen we maar zeggen.

Over op de waan van de dag: “Veel mannen op de werkvloer tast gezondheid vrouwen aan”, aldus een recent onderzoek van de Indiana University. Het onderzoek toont aan dat in sectoren die gedomineerd worden door mannen, zoals techniek, bouwkunde en ICT, bij vrouwelijke werknemers veel vaker het niveau van het stresshormoon cortisol ontregeld was. Als vrouwen slechts 15 of minder procent uitmaken van de werkvloer, is de kans volgens de onderzoekers groter dat vrouwen mentale en lichamelijke klachten ontwikkelen. Gelukkig blijkt uit een eerdere blog dat we hier als Ordina boven zitten!

Voor jou Stephanie heb ik de volgende vraag: dat mannen onderling haantjes gedrag kunnen vertonen is bekend en kan ook evolutionair verklaard worden. Echter ben ik wel eens benieuwd hoe vrouwen onderling de competitie aangaan? Zijn roddeltechnieken vandaag de dag nog te gebruiken?

 

Beste Daan,

Roddelen doen we allemaal, altijd, overal en dan niet alleen met vrouwen, mannen kunnen er ook wat van hoor! Ik hoorde tijdens mijn studie over een bijzonder fenomeen puur binnen de vrouwenwereld (wat mede door roddelen in stand kan worden gehouden): het “Queen Bee" syndroom. Ik viel van mijn collegestoel kan ik je vertellen! Wat dit is… ? Een typische Queen Bee is een vrouw die op een hoge positie terecht is gekomen en andere vrouwen het misgunt om ook diezelfde kant op te groeien. Het gedrag wat hier bij hoort begint al op de middelbare school, wie herinnert zich niet de eigen “Queen Bee” van het schoolplein (en nee ik bedoel dus niet Beyoncé) die een paar andere meiden naar beneden haalde om zo populariteit te winnen.

Op de werkvloer zou dit voorkomen, omdat nog steeds de gelijkheid tussen mannen en vrouwen nog niet zijn top heeft bereikt. De hypothese hierbij is dat vrouwen die eindelijk die toppositie hebben bereikt deze dus sterk willen verdedigen. Door pogingen van andere vrouwen die ditzelfde pad bewandelen tegen te gaan hopen de Queen Bee’s bij hun mannelijke “gelijken” te horen. Door andere vrouwen die beneden hen staan te kleineren zorgen deze mean girls dat hun mannelijke eigenschappen gezien worden, waardoor ze als meer professioneel en waardevol bekeken worden. Het recht op de verworven positie wordt zo volgens hen dus bewezen en daarbij is het een tactiek om opkomende concurrentie uit te schakelen en zelf makkelijker omhoog te klimmen op die ladder.

Queens Bee’s stellen vaak extra hoge, onhaalbare eisen aan vrouwelijke collega’s waarna er bijvoorbeeld ook nog even een sneer na wordt gegeven. “Schattig hoe jij die goedkope H&M afdankertjes toch altijd weet op te fleuren met je nep sieraden”. Dit zou een van de redenen kunnen zijn waarom vrouwen het stressvoller vinden om onder managers te werken van hetzelfde geslacht. Volgens sommigen is het een mythe dat dit soort vrouwen die met hun Manolo Blahniks anderen naar beneden trappen bestaan, maar ik kan er wel een paar bedenken. Over mooie schoenen gesproken..., ik verbaas mij altijd zo over de diverse kledingstijlen binnen de ICT branche! Waar denk jij dat die grote verschillen tussen mantelpakjes en houthakkershemden vandaan komen binnen hetzelfde bedrijf? En is het puur bij vrouwen zo divers, volgens mij kunnen jullie mannen er ook wat van, toch?

 

Over de auteurs:

Daniel Peterse is MSc. Organisational Change and Consulting. Hij houdt zich bezig met innovatieve cloud technologieën en acteert op het snijvlak van commercie, change- en projectmanagement. Vanuit een veranderkundig perspectief en met een ondernemende instelling creëert hij samen met klanten organisaties die relevant zijn en relevant blijven. Hierbij legt hij naast nieuwe technologieën en efficiëntere processen de volle focus op de mens. Mensen en organisaties helpen om ze in beweging te brengen, zowel zakelijk als privé, dat is zijn drijfveer.


Stephanie Huiden is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de richting Advies en Verandering. Binnen Ordina houdt ze zich bezig met PMO/Projectmanagement en is daarnaast bestuurslid van JongOrdina. Voor klanten is zij een drijvende kracht achter planningen en prestaties. Met die klanten complexe vraagstukken analyseren en tot een oplossing komen is waar zij energie van krijgt en nog lang wil blijven doen.