ORDINA BLOGT

M versus V: Het tekort aan vrouwen of het overschot aan mannen in de ICT?

  • 20 juli 2015

Stephanie en Daniel bespreken in hun blogs typische man/vrouw kwesties, maar dan binnen de wondere wereld van ICT. Er zijn ontzettend veel vragen waarop iedereen het antwoord wil, maar die niemand durft te stellen. Bij deze dan ook de eerste in een reeks van ‘M versus V’ blogs. Dat we maar veel van elkaar mogen leren! 


Beste Stephanie,

We kunnen niet met en niet zonder elkaar, ook in onze ICT wereld. Ik heb het over het strijdperk der seksen, de man versus vrouw. Echter laten we rationeel beginnen, daar zijn wij mannen ten slotte goed in. We pakken de statistieken erbij, want de cijfers liegen er niet om. Houd je vast: hierbij het percentage vrouwen binnen Ordina: 17% (2014),  16% (2013), 16% (2012) en 15% (2011). Dus Stephanie, waarom maken we zulke kleine stapjes met het aantal vrouwen in de ICT wereld?

Nu moet ik toegeven dat er wel een beweging gaande is. De eerste succesvolle initiatieven om de vrouw aan te moedigen binnen de ICT zijn al achter de rug. Zo organiseert Ordina Women@Ordina. Afgelopen dinsdagavond 30 juni was het weer zover. Een druk bezocht event waarbij diverse interne en externe sprekers even haarfijn de verschillen uitlegden op het gebied van mannelijke versus vrouwelijke hersenen en hormonen.Het was gelukkig geen feministisch bolwerk, want de mannen waren als introducee ook welkom! Nu viel mij wel op dat tijdens de borrel veel mannen een Men@Ordina event ook wel zagen zitten. Echter met een percentage van meer dan 80% man is het eigenlijk elke dag Men@Ordina.

Kortom, hoe zie jij als vrouw deze kwestie nou? Is er echt een tekort aan vrouwen in de ICT of is er een overschot aan mannen?

Beste Daan,

Mag ik je al Daan noemen? ;) De twee factoren waar je naar vraagt kun je enorm uit elkaar trekken met wetenschappelijke artikelen en beweringen van “thoughtleaders” op dit gebied, maar naar mijn idee is het heel simpel en hoeven we hier niet de Neelie Kroes quotes erin te gooien.

Ja er is een overschot aan mannen in de ICT, maar nee dat betekent niet perse een tekort aan vrouwen. Het lijkt mij ook vreemd om je organisatie als “juist” te bestempelen, omdat er een bepaald percentage vrouwen werkt. Want neem je dan een vrouw aan omdat zij die score omhoog gaat brengen of omdat ze gewoon retegoed werk levert?

Ik denk dat er nou eenmaal meer mannen in de ICT zijn, omdat het van oudsher een “mannelijk” beroep was met alle duizenden clichés die daarbij horen. Daar begint nu verandering in te komen en nee dat gaat niet bijster snel, maar ik denk dat die slome omslag deels te maken heeft met het non-sexy imago van de ICT-wereld, inherent aan een suffe cultuur. Dus daarom de vraag terug Daan; wij vrouwen willen heus wel, maar spiegel ons dan ook wat moois voor! Hoe maak je ICT sexy en alles behalve suf? Hoe zou jij het beeld van die puisterige ICT-nerd omver trappen om een vrouw over te halen jouw collega te worden?

Over de auteurs

Daniel Peterse is MSc. Organisational Change and Consulting. Hij houdt zich bezig met innovatieve cloud technologieën en acteert op het snijvlak van commercie, change- en projectmanagement. Vanuit een veranderkundig perspectief en met een ondernemende instelling creëert hij samen met klanten organisaties die relevant zijn en relevant blijven. Hierbij legt hij naast nieuwe technologieën en efficiëntere processen de volle focus op de mens. Organisaties en mensen helpen om ze in beweging te brengen, zowel zakelijk als privé, dat is zijn drijfveer.

Stephanie Huiden is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de richting Advies en Verandering. Binnen Ordina houdt ze zich bezig met PMO/Projectmanagement en is daarnaast bestuurslid van JongOrdina. Voor klanten is zij een drijvende kracht achter planningen en prestaties. Met die klanten complexe vraagstukken analyseren en tot een oplossing komen is waar zij energie van krijgt en nog lang wil blijven doen.