Te oud voor ICT?

Te oud voor ICT? Niet bij Ordina! Lees hier waarom..

  • Jos de Weerdt
  • 1 juli 2015

De titel van dit artikel van John Roos in de Computable van eind mei voorspelt weinig goeds voor mij: “Toekomst oudere ICT’er is uitzichtloos”.

Daar zit ik dan; ik val niet meer in de doelgroep van “Jong Ordina”. Sterker, ik ben toch bijna al een “oudere ICT’er”. En John stelt dan maar dat ik geen toekomst meer heb.

Maar is dat ook zo?

Bij Ordina is dat niet zo. Ik citeer uit een afscheidsmailtje dat ik recent mocht ontvangen. Afscheid, omdat de collega gewoon ‘met pensioen’ gaat, nadat hij de afgelopen 11 jaar in verschillende rollen bij ons bedrijf heeft gewerkt.

“…Ik realiseer mij dat dit voor mij als oudere werknemer, en min of meer aan het einde van mijn carrière, een unieke opportunity is geweest en voor het vertrouwen in mij wil ik een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt alsnog bedanken…”.

Blijkbaar is het bij Ordina niet vanzelfsprekend uitzichtloos.

Natuurlijk, je moet er wat voor doen. En ook daar heeft deze collega een mooie observatie voor geschreven:

“Als het in je aard ligt is Ordina een organisatie waar je je eigen carrière zelf goed vorm kan geven. Het management is ontvankelijk voor advies en geeft binnen kaders en vaak met een oogje dicht ruimte voor invulling van ideeën. Zelf heb ik die ruimte benut en dit heeft bijgedragen bij een langdurig dienstverband bij Ordina. Bijblijven in het vakgebied is wel een voorwaarde, je marktwaarde voor een organisatie moet aantoonbaar blijven, je hebt dit zelf in de hand.”

Ik ben het dus niet eens met de titel van John's artikel.

Ik weet wat mij te doen staat!


Tot een volgende keer.

Over de auteur:

Jos de Weerdt

Jos de Weerdt heeft een analytische inslag; vindt dat je niet moet vergeten te meten om iets te kunnen weten en neemt zelden genoegen met een zesje. Hij heeft zijn oorsprong in de ICT, maar is de laatste jaren actief in het Business Informatie Management vak, zowel binnen Ordina als daarbuiten. Daarnaast heeft Jos een sterke maatschappelijke betrokkenheid die zijn weerslag vindt in verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Op Ordina.nl schrijft Jos over de dingen die hem, vanuit zijn vak, opvallen.