ORDINA BLOGT

Vijf finalisten van de Ordina Innovation Challenge door naar bootcamp

  • Martin Koersen
  • 5 oktober 2015

De vijf Nederlandse teams die gaan deelnemen aan het bootcamp van de Ordina Innovation Challenge op 8 en 9 oktober zijn bekend. Tijdens dit tweedaagse bootcamp worden de teams ondersteund bij het aan scherpen van hun concept. Aan het einde van dit bootcamp worden de drie beste teams geselecteerd.

Samen met de drie beste teams uit België nemen zij het tegen elkaar op in de finale op de Ordina Open Innovatie Dag die 14 oktober wordt gehouden. Daar krijgen ze de mogelijkheid om hun finale idee te pitchen. Zij maken dan kans op een jury- of publieksprijs en het winnen van een urenbudget ter waarde van EUR 35.000,-. Daarnaast krijgen zij een jaar lang actieve ondersteuning bij het verder brengen van hun idee en toegang tot het klanten- en partnernetwerk van Ordina.

De vijf finalisten zijn:

  • Building Intelligence - Helpt werkomgevingen te verbeteren en kosten te besparen door organisaties inzicht te geven in het ruimtegebruik binnen kantoorpanden. Daarbij worden activiteitspatronen in beeld gebracht met behulp van tracking-technieken.
  • Karma - Een rating tool die inhaakt op sharing economy-platformen, waardoor gebruikers hun vertrouwensprofiel mobiel kunnen maken. Op deze manier wordt de drempel voor het gebruik van deze platformen verlaagt en het bereik van gebruikers vergroot. 
  • M-Brace - Een robotische brace met een online monitoring service. Deze moet het mogelijk maken om patiënten die herstellen van een beroerte thuis te laten revalideren met dezelfde kwaliteit van zorg als in een gespecialiseerd centrum.
  • Stoelendans - Een digitaal platform waardoor iemand een korte periode van baan kan wisselen of met elkaar mee kan lopen. Met het platform wil de Stoelendans bijdragen aan een grotere dynamiek en arbeidsmobiliteit met gebrekkig doorstroming of geringe diversiteit.
  • 3D Paspop - Het team stelt zich ten doel om het aantal retourzendingen in de retailketen te verminderen. Met de inzet van geavanceerde technieken wordt verspilling in het logistieke proces bestreden. 

Humanisering van ICT
Het thema van Ordina Innovation Challenge dit jaar is de ‘humanisering van ICT’. Apparaten, toepassingen en apps worden slimmer, persoonlijker, intuïtiever en meer anticiperend van aard en worden hiermee steeds meer verweven met ons dagelijks bestaan. Met deze ontwikkelingen groeien ook de toepassingsmogelijkheden van ICT exponentieel. Ordina is dan ook op zoek naar teams die van deze ontwikkelingen gebruikmaken om maatschappelijk impact te hebben.