ORDINA BLOGT

10de VisionWorks Academy gestart

Deze week zijn 14 Young Professionals gestart met hun opleidingstraject om over 2 maanden als startend consultant op het gebied van Business Intelligence, data analyse of data science hun carrière te vervolgen.

  • Robbert Jellinek
  • 4 februari 2016

Ordina Young Professional programma

Gericht op recent afgestudeerden met eventueel een beperkte werkervaring heeft Ordina haar Young Professional programma ingericht. In dit 2-jarige programma staan vakinhoudelijke ontwikkeling en persoonlijke groei van de deelnemers centraal. VisionWorks, het onderdeel van Ordina waar de expertise  business intelligence, big data en data analytics, business achitectuur en supply chain management gebundeld zijn, vult dit programma in door jaarlijks de VisionWorks Academy te organiseren. Deze week is de 10de VisionWorks met 14 deelnemers van start gegaan.

Het programma start met een intensieve praktijkgerichte basistraining van 2 maanden, die wordt gegeven door senior professionals uit het BI en Data Scientist vakgebied. Na de basistraining zijn de Young Professionals klaar voor hun eerste klantopdrachten.

 

BI, linked data, data analytics en data science

De basistraining is opgebouwd uit vijf tracks:

  • Business Intelligence met onderwerpen datamodelleren, data-integratie  en reporting
  • Architectuur en Data met speciale aandacht voor linked en open data
  • Data Analytics, waaronder customer experience en customer journey, de basis (statistische) analyse van data en selfservice BI
  • Data Science, het toepassen van advanced analytics en modeling
  • Adviesvaardigheden, niet-vakinhoudelijke modules zoals introductie van Ordina en VisionWorks, agile en scrum werken en persoonlijke effectiviteit

De basistraining wordt afgesloten met een integrale case study. In drie weken tijd werken de trainees in teams met een agile methode het hele BI-proces door, inclusief linked data, analytics en data science vraagstukken.

Voor meer informatie kun je gebruik maken van de volgende links

Over de auteur:

Robbert Jellinek

Robbert is een ervaren management consultant en programmamanager. Hij vertaalt (bedrijfs)doelen naar een programmatische aanpak met concrete doelen en resultaten. Zijn ervaringen liggen in de industrie en binnen de overheid.