ORDINA BLOGT

RulesMatter! nieuwste unit binnen Ordina

  • Hillebrand Meijer
  • 17 februari 2017

Ordina is een nieuwe unit rijker: RulesMatter! Het verhaal achter RulesMatter! begint eind oktober 2016. Een groep professionals van verschillende units binnen Ordina komt in Zwolle bij elkaar. De meeste collega’s hebben kennis en ervaring met Blueriq of Pega. Dit zijn dan ook de start-technologieën waar we ons aan verbinden.

Pega & Blueriq
Deze technologieën vallen in het rijtje Business Process Management en Dynamic Case Management. Ze zorgen ervoor dat je werk- en beslisprocessen wendbaar inricht met oog voor de eindklant en veranderende marktomstandigheden. Case-driven of zaakgericht werken is een belangrijke beweging binnen onze klantenkring en deze technologieën zijn daar helemaal op gebouwd, en meer.

Automatisering 2.0
Om wendbaar in te spelen op veranderende omstandigheden, is het belangrijk om snel beslissingen te kunnen nemen. Het is gebleken dat dit in complexe organisaties een knelpunt is. Om die reden bouwen we slimme regels en processen in onze applicaties om deze knelpunten weg te nemen of te minimaliseren. Dit wordt Decision Management ofwel Automatisering 2.0 genoemd.

Bakermat voor innovatie
Door met inzicht processen te automatiseren zorg je ervoor dat kernprocessen geborgd worden. Dit geeft rust en ruimte om vooruit te kijken. Daarom durven we onszelf een bakermat voor innovatie te noemen. Waar we onszelf niet zien als het meest innovatief, of hier te nuchter voor zijn, geloven we wel in robuuste applicaties. Doordat we onze klanten voorzien van slimme kennis- en regeltechnologie geven we ze de kans om zelf innovatief te zijn en de markten te kantelen.

Ambities van RulesMatter!
RulesMatter! is een actieve club waarin we niet alleen mensen selecteren op hun kennis en ervaring. We kijken ook sterk naar een ondernemende houding en zoals wiezeggen: je moet een ‘tikkeltje eigenwijs’ zijn. We geloven in mensen en met deze mensen durven we het verschil te maken. We gaan er dan ook voor om kennisleider in Nederland te worden op gebied van kennis- en regeltechnologie. Ja, dit gaat verder dan Pega en Blueriq. Toekomstvisie!