Roland Hamacher Management Consultant +31(0)611301484

Strategie Duurzaam ondernemen

Kennis- en strategieontwikkeling

Duurzaam ondernemen wordt voor stakeholders steeds belangrijker. Klanten zijn kritischer en vragen steeds vaker hoe duurzaam producten zijn. Bij organisaties waar duurzaam ondernemen nog niet eerder aan de orde was, zal het creëren van bewustzijn en draagvlak de grootste uitdaging zijn. De volgende uitdaging is om dit bewustzijn te vertalen naar een duurzaam beleid voor de organisatie. Wat moet u allemaal gaan organiseren? Ordina kan u helpen om duurzaam ondernemen binnen uw organisatie van de grond te krijgen.

Concept

Door middel van kennis- en pressure cooker (strategie) sessies nemen we uw organisatie mee in de wereld van duurzaam ondernemen. Het doel is om vanuit de activiteiten die u al onderneemt tot de concrete invulling te komen van duurzaam beleid binnen uw organisatie. 

Aanpak

In kennissessies geven we antwoord op al uw vragen rond duurzaamheid. Wat is bijvoorbeeld duurzaamheid? Welke keurmerken zijn voor u van belang, hoe zit het met certificering en MVO/CO2-prestatieladders? Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe u budgetneutraal een duurzaam resultaat kunt behalen. Tijdens de pressure cooker-sessies gaan we dieper in op de materie en geven we een concrete invulling van wat duurzaam ondernemen voor uw organisatie betekent, compleet met opbrengsten en kosten van een duurzaam beleid.

Resultaat

Een duurzaam beleid biedt uw organisatie vele voordelen. Het zorgt voor een betere positionering in de markt, omdat stakeholders een duurzaam beleid gaan eisen. Het levert concurrentievoordeel op, zoals korting bij tenders en kostenbesparingen. Duurzaamheid wordt verweven in de strategie en het DNA van uw organisatie. Daarom is het zaak om niet langer te wachten met duurzaam ondernemen.

Strategie Duurzaam ondernemen Contact Neem contact op met Roland Hamacher