Roland Hamacher Management Consultant +31(0)611301484

Transparantie over duurzaamheid

Rapportage(s) van uw duurzame prestatie

Voorwaarde van een duurzaam beleid is dat people, planet en profit in balans zijn. Is dat het geval, dan kunnen we blijvende waarde creëren voor mens en maatschappij. Er moet dan wel rekening worden gehouden met alle belanghebbenden. Verbinding en transparantie zijn de sleutelwoorden wanneer we over duurzaam ondernemen praten. Werd de term een aantal jaren geleden geassocieerd met geitenwollen sokken en (onnodige) kostenposten, tegenwoordig zien we duurzaam ondernemen als een licence to operate'. Ondernemen mag, maar u moet het verdienen. De vraag is, hoe maakt u duurzaamheid inzichtelijk?

Concept

Er zijn verschillende standaarden en hulpmiddelen om een duurzaam beleid meetbaar en inzichtelijk te maken. Denk hierbij aan verslaglegging in het jaarverslag (GRI),  ISO-certificeringen, MVO- en CO2-prestatieladders en Life-Cycle Assessments (LCA’s) van diensten of producten.

Aanpak

Als de 'wat' bekend is, komt de 'hoe'. Met andere woorden, hoe kan ik zo efficiënt en effectief mogelijk betrouwbare gegevens voor rapportage verkrijgen, zonder dat ik alle gegevens dubbel moet invoeren? Ordina heeft voor u de oplossing in huis.

Resultaat

Ordina is bekend met diverse certificeringen en rapportagestandaarden en kan u helpen, zodat uw huidige activiteiten de bron vormen voor de interne en externe publicaties rond duurzaamheid.

Transparantie over duurzaamheid Contact Neem contact op met Roland Hamacher

Green IT

Groener door nieuwe ICT