Ruud Fokke Management consultant +31(0)653622732

Inkoopkostenoptimalisatie

Duurzaam reduceren van uw kosten door inkoopvoordelen en procesoptimalisatie

U wilt uw bedrijfsresultaten verbeteren met behoud van kwaliteit? Doorgaans zijn de inkoopprocessen niet meer optimaal als gevolg van veranderingen van de organisatie, nieuwe wensen van gebruikers en externe factoren. Door uitgaven te analyseren en inkoopprocessen te optimaliseren, kunt u blijvend besparen op uw kosten. Deze aanpak draagt direct bij aan uw rendement.

Concept

Inkoopkosten zijn belangrijk voor het resultaat van uw onderneming. Voor uw productieprocessen zijn de inkoopkosten meestal goed onder controle, maar voor ondersteunende processen zijn vaak substantiële verbeteringen mogelijk.

 

Onze oplossing Inkoopoptimalisatie, gebaseerd op expertise en tooling, leidt tot een snel, succesvol resultaat, waarbij u aanzienlijke besparingen kunt realiseren.

Oplossing en aanpak

Ordina hanteert een pragmatisch en gefaseerde  aanpak waarin wij samen met uw organisatie het besparingspotentieel realiseren. Dit doen we aan de hand van een stappenplan dat we graag met u afstemmen:

  • Het opbouwen van inzicht in de samenstelling en omvang van verschillende inkoopcategorieën.
  • We onderzoeken, toetsen en bepalen de kostenbesparingen.
  • Implementeren van de maatregelen voor kostenbesparingen.

Door deze aanpak met duidelijke beslismomenten blijft u met uw organisatie betrokken bij en in controle van het proces.

Resultaat

In korte tijd creëert u inzicht in het besparingspotentieel op uw inkopen en de te nemen maatregelen. Onze oplossing kan u besparingen van tien tot twintig procent opleveren met uitschieters naar ruim boven de vijftig procent in sommige categorieën. Daarnaast realiseert u gelijktijdig ook verbeteringen in het inkoopproces en de inkooporganisatie.

Inkoopkostenoptimalisatie Contact Neem contact op met Ruud Fokke