Alexander van Coberen Partner Ordina Consulting +31(0)610917802

Benefitgestuurde kostenreductie

Hoe méér met minder?

Kent u dit probleem? De marges staan onder druk, de omzet stagneert, terwijl u moet blijven investeren om bij te blijven. Dit kan alleen door uw kosten te reduceren of uw kosteneffieciency te verhogen. En wel op een slimme manier zonder dat de klant er last van heeft.

"Hoe méér met minder?" staat hierbij centraal oftewel hoe realiseert u méér benefits voor klanten of stakeholders tegen minder kosten?

Ordina kiest hierin voor een pragmatische aanpak. We werken samen met de klant in een klein team, waarbij we niet alleen onderzoek en advies meenemen, maar ook de implementatie met de juiste borging verzorgen.

Concept

We brengen aan de ene kant de benefits van investeringen in kaart vanuit bedrijfs- en klantoptiek. Aan de andere kant inventariseren we de kostendrivers achter deze investeringen. 


Met deze oplossing kunt u de relatie tussen deze benefits en kostendrivers zo efficiënt mogelijk managen.

Oplossing

Deze bestaat uit een gevoeligheidsanalyse tussen de gewenste benefits en de kostendrivers die hieraan gerelateerd zijn. Deze gevoeligheidsanalyse krijgt input van zowel bedrijfs- als klantzijde. 


Daarnaast bestaat ze uit een helder profiel van de benefits met de juiste prioriteiten, gerelateerd aan de impact hiervan op de winst- en verliesrekening.

Aanpak en resultaat

Na een quickscan via interviews en analyse van financiële en klantgegevens volgt  een probleemdefinitie en een plan van aanpak. Vervolgens stellen we, samen met de klant, een projectteam samen. 


Het plan van aanpak wordt binnen 8 weken uitgevoerd, zodat de resultaten snel zichtbaar zijn. Binnen 6-12 maanden na opstart van de opdracht is er een kostenreductie en kostenefficiency mogelijk van tussen de 10-15%.

Benefitgestuurde kostenreductie Contact Neem contact op met Alexander van Coberen