Ruud Fokke Partner proces- en Ketenintegratie +31(0)653622732

Procesoptimalisatie

Onze aanpak voor het realiseren van procesverbeteringen past Lean-concepten toe zonder u met ingewikkelde methodieken te belasten

Ordina realiseert met procesverbeteringen concrete resultaatverbeteringen. We zorgen niet alleen voor procesoptimalisaties, maar ook voor een goede beheersing van het veranderen van bedrijfsprocessen, IT-systemen en niet te vergeten het gedrag van mensen. Wij acteren op zowel C-level, middelmanagement als op operationeel niveau. Op deze wijze realiseren wij breed gedragen, effectieve en efficiënte werkprocessen.

Concept

Bij onze aanpak voor het realiseren van procesverbeteringen passen we Lean-concepten toe zonder u met ingewikkelde methodieken te belasten. Wij hebben een End-to-End aanpak, waarbij onder andere Lean- en Six Sigma-tools worden gebruikt. Ook hanteren we onder meer DMAIC, KPI’s en root-cause analysis. Wat u ziet is dat we resultaatverbeteringen realiseren in een tijdspanne van drie tot zes maanden.

Aanpak

Ordina begeleidt u bij de procesoptimalisatie vanuit bedrijfskundige optiek en zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen efficiënt en effectief ingericht worden. Verweven in onze Lean manier van werken is onze aandacht voor verandermanagement. Zo zorgen wij voor betrokkenheid vanuit de organisatie, zodat de procesoptimalisatie en verandering breed gedragen worden. Eerst worden de betrokken partijen geïnterviewd en de optimalisatie mogelijkheden onderzocht. Pijnpunten worden opgespoord en we bepalen een realistisch ambitieniveau. Samen met uw medewerkers worden KPI’s bepaald en gemeten. Hieruit volgen verbeterprojecten en procesoptimalisaties. Wij brengen niet alleen advies uit, maar zorgen ook voor de realisatie van de verandering.

Resultaat

Met de Ordina Lean manier van werken realiseren wij procesoptimalisatie binnen drie tot zes maanden. Procesoptimalisatie betekent verandering. Een verandering die door effectieve en efficiënte processen tot betere resultaten leidt. Processen die de doelstellingen van uw organisatie ondersteunen. Door uw mensen bij het proces te betrekken, wordt acceptatie binnen het bedrijf vergroot.

Wilt u meer weten over onze activiteiten? Neem dan contact op met Ruud Fokke, Partner Proces- en Ketenintegratie en vraag onze fact sheets en casebeschrijvingen aan.

Procesoptimalisatie Contact Neem contact op met Ruud Fokke