Hans de Vries Business Unit Manager +31(0)651277180

Cloud ready SSC

ICT-dienstverlening via een
Shared Service Centrum

Het efficiënt en effectief aanbieden van ICT-dienstverlening vanuit een Shared Service Centrum (SSC) blijkt voor veel organisaties lastig. U moet voldoen aan het beleid en de stijgende eisen die aan de gemeentelijke en zorgautomatisering worden gesteld. Welke inrichting is hiervoor nodig? En hoe migreert u vanuit meerdere ICT-omgevingen naar een SSC en/of cloudomgeving? Toch heeft een SSC behoorlijk wat voordelen. Zo heeft u de data centraal staan met maximale controle over waar de data fysiek staat, waarbij de datakwaliteit is geborgd door gebruik te maken van bekende en gangbare ISO-normen.

Concept

In een nieuw ingericht Shared Service Centrum krijgen organisaties maximale controle over de ICT met een betere kwaliteit en continuïteit dan de afzonderlijke ICT-diensten. Dit alles tegen lagere kosten. Ordina heeft voor dit doel haar ervaring, kennis en kunde gebundeld tot een gestandaardiseerd SSC-i-concept. Dit concept is cloud ready, waardoor via kleine stappen de migratie is te maken naar een shared service datacenter en/of cloud.

Oplossing

De oplossing naar een maximaal gevirtualiseerd SCC is modulair van opzet en beslaat alle ICT-aspecten die bij het inrichten van een SSC-i spelen. De afzonderlijke componenten worden stap voor stap volgens de migratiemethodiek van Ordina in eigen tempo in een bestaand rekencentrum ingepast. Voorbeelden van componenten zijn housing, hosting, private cloud, netwerken, werkplek- en serverconcepten, applicatievirtualisatie en technisch applicatiebeheer.

Resultaat

De klant heeft een volledig op de eisen toegesneden SSC-i met goed beheer en de juiste procedures. De technische componenten waaruit het SSS-i is opgebouwd, zijn zowel proven als toekomstvast. Hierdoor kunt u zeer goed meebewegen met technologische ontwikkelingen en trends. De inrichting is transparant en laat zich eenvoudig vertalen in meetbare door te belasten items.

Cloud ready SSC Contact Neem contact op met Hans de Vries