Jouke Stoel +31(0)616092546

Front-end bij

Ordina J-tech

Webapplicaties zijn moeilijk weg te denken uit ons dagelijks leven. De achterliggende technologie en methodieken nemen een grote vlucht en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Veel Java-professionals ontwikkelen dagelijks webapplicaties. Hiervoor is een goede beheersing van front-end technieken noodzakelijk. Daarnaast zijn zij uitstekend in staat de applicatie te integreren met uw bestaande applicatielandschap. Dit maakt een Java-professional de aangewezen gesprekspartner voor uw weboplossing. 

Front-end bij Contact Neem contact op met Jouke Stoel

Focus op de browser

Front-end technologie wordt steeds belangrijker voor het web. De laatste jaren zien we dat webapplicaties zowel qua interface als gedrag rijker worden. De verwachtingen en wensen die we van webapplicatie hebben, zijn toegenomen. Nieuwe technieken en standaarden als HTML5, CSS3 en krachtige JavaScript-engines zoals Google's V8 hebben hieraan bijgedragen. De browser is uitgegroeid tot een volwaardig platform voor het ontwikkelen van interactieve applicaties.

De browser is ook op meer apparaten aanwezig. Dit komt vooral door de toename van mobiel internetgebruik. Het mobiele platform wordt meer en meer als het primaire platform voor webapplicaties gezien. Termen als 'mobile first' en 'responsive design' zijn hiervan goede voorbeelden. Front-end technieken zoals JavaScript en CSS3 zijn belangrijke hulpmiddelen om met deze nieuwe complexiteit om te gaan.

De vlucht die front-end heeft genomen, blijkt niet alleen uit de hoeveelheid nieuwe technieken en talen die zijn ontwikkeld. Ook het vakgebied is sterk geprofessionaliseerd. Front-end ontwikkeling is een belangrijke factor geworden van de functionaliteit van onze applicaties waar we serieus mee moeten omgaan.

Kwaliteit

Dit betekent dat front-end code aan dezelfde kwaliteit moet voldoet als onze Java-code. We moeten met zekerheid kunnen zeggen dat de front-end code daadwerkelijk doet wat het moet doen. Technieken als 'Test Driven Development' en 'Continuous Integration & Delivery' vinden dan ook hun weg naar de nieuwe front-end tooling. Dit zijn technieken waar we als Java-ontwikkelaars veel ervaring mee hebben opgedaan.

Brede kennis

Als Ordina J-Technologies zitten wij boven op de ontwikkeling van front-end. Hoewel wij sterk Java-georiënteerd zijn, ligt onze focus altijd op het maken van de beste webapplicaties voor onze klanten. Hiervoor is een goede kennis van de niewste front-end technieken bij onze medewerkers noodzakelijk.

Niet iedere medewerker van Ordina J-Technologies hoeft een front-end expert te zijn, maar iedere medewerker moet een goede gesprekspartner zijn voor front-end specialisten. Dit betekent dat een goed begrip van de front-end kernconcepten een absolute must is. Om dit te waarborgen, hebben wij verschillende cursussen ontwikkeld om onze medewerkers te trainen in HTML5, CSS3 en JavaScript.

We gaan verder dan de basisconcepten. Wij verdiepen ons ook in verschillende geavanceerde frameworks die de laatste tijd in opkomst zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AngularJS en RequireJS. Het gebruik van deze nieuwe technieken heeft vaak gevolgen voor uw bestaande applicatielandschap en infrastructuur. Onze mensen kunnen u adviseren wat voor uw organisatie de beste keuze is.

Integratie

Integratie is ook een belangrijk aspect. Front-end applicaties staan niet op zichzelf. Vaak manipuleren zij data door middel van het aanroepen van services. Dit is een gebied waar vaak Java EE-technieken worden gebruikt, iets waar wij veel kennis van hebben. Concepten als REST en technieken als JSON passen we vaak toe bij klanten toe. Ook hierover kunnen we u adviseren.