Willem Bakker SAP Sales consultant +31(0)6 12792198

Concept

Oracle Nederland voert regelmatig audits uit waarbij correcties financiële consequenties kunnen hebben voor uw organisatie. Om deze veelal tijdrovende audit met zekerheid tegemoet te zien biedt de Ordina Licentie Check uitkomst. Het inzicht in potentiële risico’s stelt u in staat om wijzigingen in de infrastructuur / installaties / licenties aan te brengen voordat de audit van Oracle zelf plaatsvindt.

Oplossing

Uw organisatie is constant in beweging, hierdoor is het veelal lastig om aan de ingewikkelde en constant wijzigende licentievoorwaarden te voldoen. In sommige gevallen is het voordeliger om te licentiëren op Named Users Plus, in andere gevallen per processor. Vaak is het moeilijk zelf te bepalen welke licentievorm voor uw situatie het beste uitpakt. Aanvullende bepalingen als Processor Core Factors, minimale afname van licenties of virtualisatie van omgevingen maken de situatie complex en gevoelig voor misinterpretaties. Met behulp van de Ordina Licentie Check verzamelt Ordina de actuele gegevens over uw Oracle-omgevingen. Deze gegevens worden vergeleken met de licentieovereenkomsten, waardoor Ordina kan adviseren over besparingen en compliance management.

Aanpak

Ordina voert in samenwerking met Comparex, licentie-audits uit op zowel Oracle-technologie als Oracle-applicatieomgevingen. Hiermee bent u gegarandeerd van de meest optimale licentiestrategie voor uw situatie.

Aanvullende mogelijkheden:

  • Rapportage met aanbevelingen over de inrichting van de omgeving(en);
  • Indien gewenst het herinrichten van de omgeving(en);
  • Een formele Oracle LMS-audit, waarbij Oracle een verklaring zal opstellen over de license compliancy

Comparex:

Comparex is Oracle LMS-partner waarmee Comparex toegang heeft tot dezelfde auditmethodieken en tools als Oracle LMS. Comparex, heeft een gespecialiseerd Oracle Solution Advisor-team dat klanten in heel Europa ondersteunt.

Ordina Licentie Check Contact Neem contact op met Willem Bakker