Rob Paeper Business Unit Manager +31(0)651181141

Agile en DevOps

Agile & DevOps is intensief mensenwerk. In Ordina’s visie zijn het mensen met de juiste mix van houding, vaardigheden en kennis die het verschil maken.

Betrokken professionals realiseren zich dat resultaten alleen tot stand komen door kracht, kennis en kunde van teamleden te combineren. Betrokken managers begrijpen dat hun professionals de ruimte moeten krijgen om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Die managers transformeren naar een stimulerende en faciliterende stijl. Dat leidt tot heel anders werken. Het werken wordt meer op resultaat gericht en – ook belangrijk – het werken wordt leuker.


Agile en DevOps Contact Neem contact op met Rob Paeper

Visie

Omgaan met veranderingen, kort cyclisch werken, het hele team bij elkaar, dat is waar het om draait. Focus aanbrengen op beoogde resultaten en teams samenstellen die zichzelf organiseren en voortdurend willen verbeteren werkt echt! Medewerkers ontwikkelen meer expertise en helpen andere teamleden met het uitvoeren van de taken. Het leidt tot kortere time-to-market voor de business en tot meer flexibele oplossingen.

Ordina maakt graag verschil met Agile & DevOps. Wij zijn trots op onze propositie “het Agile & DevOps Huis”. Graag verkennen wij met u welke elementen van onze dienstverlening waarde toevoegen in uw organisatie.

Implementatie

Als uw organisatie al bekend is met Agile werken dan merkt u in de loop van de tijd dat Agile voor één team niet altijd afdoende is. Als er meerdere teams Agile gaan werken, ontstaan er vraagstukken op het vlak van integratie en samenhang. Wie bewaart er dan de hoofdlijn en wie zorgt er dat de teams elkaar niet in de weg gaan zitten? Frameworks als SAFe, LeSS, Nexus, het Spotify-model en DAD zijn momenteel populair.  Elk van deze frameworks biedt een aanpak ter implementatie, een visie en een manier van werken als het om Agile for the enterprise gaat. Ordina heeft adviseurs in huis die over kennis van - en ervaring met deze frameworks beschikken.

Wij adviseren u bij het maken van de keuze voor een framework en kunnen u daarna helpen bij de invoering ervan. Techniek komt ook aan de orde, maar dat is niet het belangrijkste. Het gaat vooral om uw mensen; uw klassieke analisten, projectmanagers, uw enterprise architecten. En niet te vergeten uw management. Als Agile werken over de hele linie wordt doorgevoerd en er mogelijk al over de implementatie van DevOps wordt nagedacht, wat moet u dan met al deze traditionele functies en rollen? Wij helpen u met het opleiden en coachen van uw mensen en het positioneren van de nieuwe rollen. 

thema_smart-sourcing_toekomstvast

Continous Delivery

Bij DevOps streven we ernaar om vaak en snel software succesvol in productie te brengen. Om dit te bereiken moet zo veel mogelijk geautomatiseerd worden. Automatisch code compileren, testen en deployen is essentieel. Ordina helpt u om software op ieder moment geautomatiseerd naar productie te kunnen releasen, dit is continuous delivery.

Wij hebben kennis van verschillende tools zoals Jenkins, Maven, Cucumber en Docker. De bijbehorende processen passen wij vanzelfsprekend daarbij aan.

Trainingsaanbod

Om te kunnen werken in een Agile & DevOps omgeving moeten medewerkers de theorie ervan begrijpen, én de nieuwe manier van werken ervaren. Ordina biedt een breed scala aan Agile & DevOps trainingen en experiences die desgewenst op maat en op locatie verzorgd kunnen worden.

Trainingen worden door onze gecertificeerde trainers gegeven en zijn een combinatie van theorie en praktijk. Populaire trainingen zijn Agile Requirements, Agile Product Owner en DevOps Fundamentals.

Tijdens de experiences leert u door te ervaren, bijvoorbeeld met de Agile Lego Game en de Retrospective Experience.