Sander van Kleef Business Consultant +31(0)653375606

Big data

Wat is de toegevoegde waarde van uw gegevens?

Big data is hot. In de vakbladen is het onderwerp niet meer weg te denken. Als kenmerken van big data worden vaak de 3 v’s genoemd: volume, variety en velocity. Grote hoeveelheden data, waar zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens voorkomen en die met hoge snelheid ontstaan en worden verwerkt. Big data gaat echter verder dan deze veelgenoemde 3 v’s. Cruciaal is de waarde die een organisatie hiermee weet te realiseren voor bijvoorbeeld procesoptimalisatie en risicoanalyse. Ordina richt zich met name op die aspecten van big data die waarde voor uw organisatie toevoegen. 

Download meer informatie

Big data Contact Neem contact op met Sander van Kleef
Big_Data_back_overal

Visie

Er is momenteel een stille revolutie aan de gang die de impact van de internetrevolutie vele malen gaat overtreffen. Zonder dat we het in de gaten hebben, ontstaat er in mondiale datacenters een kopie van onze wereld.

Met al onze apparaten laten we bij alles wat we doen een immense hoeveelheid en diversiteit van gegevens achter. Big data is overal. Informatie uit bijvoorbeeld smartphones, RFID, twitter, tv’s en camera’s vertelt precies wat er gebeurt: big data is het spiegelbeeld van onze echte wereld.  

Maar big data herbergt ook een schat aan waardevolle informatie. En daar kunt u iets mee. Analyse van al die gegevens stelt u in staat uw prestaties te verbeteren. Grijp de kansen die ontstaan en gebruik big data om uw succes te vergroten.

  • Weet hoe big data voor u waarde kan opleveren
  • Zorg dat u big data kunt vangen en analyseren
  • Pas de inzichten uit big data toe 
Big_Data_front_overal

Big data waardecyclus

De Big Data Waardecyclus van Ordina laat informatie voor u renderen. Het is onze overtuiging dat big data bijdraagt aan business development: het realiseren van waarde staat daarbij centraal.

Zie big data vooral als een kans om uw organisatie te innoveren. En denk daarbij niet vanuit technische problemen, maar vanuit kansen. Onze consultants bepalen samen met u waar voor uw organisatie winst valt te behalen.

Onze Big Data Waardecyclus bestaat uit vier fases:

  • Verkenning: weet hoe big data waarde kan opleveren. We stellen vast welke kansen big data voor u biedt.
  • Ontwikkeling: vang de big data in systemen. Wij helpen u bij de realisatie van uw oplossing.
  • Implementatie: analyseer de gegevens en pas nieuwe inzichten toe. De data scientists van Ordina ontdekken de waarde die in uw gegevens verborgen ligt.
  • Groei: herhaal de Big Data Waardecyclus om nog meer succes te oogsten. We ondersteunen u om de uitbouw zelf ter hand te nemen.
Big_Data_front_aanpak
Big Arena

Big Arena

Het Big Data initiatief van Ordina

Ordina heeft het initiatief genomen voor Big Arena, een initiatief tot samenwerking met negen innovatieve bedrijven op het gebied van big data.

Deze negen bedrijven hebben elk een geheel eigen big data-toepassing ontwikkeld. Van automatische beeldherkenning tot social media monitoring en analytics, van voorspellende modellen tot aan complexe visualisaties en van automatische tekstherkenning tot aan het meten van mobiliteit en verkeersbewegingen. De deelnemers aan het Big Arena-initiatief zijn:

Samen met deze partners kan Ordina haar klanten nog beter helpen met het halen van waarde uit big data.

Blogsite Big Arena

Crowd management

Bij grootschalige evenementen is het belangrijk om veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk te verkleinen, omdat we maar al te goed weten dat het soms ook fout gaat.

Weten waar het publiek/bezoekers en organisatie zich bevinden, is essentieel voor crowd management. Door deze informatie te visualiseren en met de hulpdiensten te delen, kan een organisatie sneller inspelen op wat er gebeurt tijdens een evenement.

Tijdens de GayPride in Amsterdam is de crowd management-oplossing van Ordina samen met KPN (levering near realtime-activiteiten per zendmast) en Han Dataport (leverancier mobiele communicatieapplicatie) succesvol toegepast.

Ordina heeft in kaart gebracht waar de boten, bezoekers en organisatie zich bevonden. Tijdens de GayPride hadden de commandoposten van de beveiliging, de ehbo en de politie vanwege deze risicoanalyse voortdurend een goed beeld van de veiligheidssituatie.Crowd management
Big_Data_front_crowd

Blog: Ronde tafel over Big Analytics

 

In Groningen werd door Ordina een Rondetafel conferentie georganiseerd over Big Analytics in de procesindustrie. Acht deelnemers namen deel aan een interessante discussie over de mogelijkheden en de waarde van Big Analytics voor de procesindustrie.

 

Naar blog post
Big_Data_front_blog

Workshop Big Data, Big Value

In minder dan een dag weten waar voor u de waarde van big data ligt? Dat kan met de workshop 'Big Data, Big Value' van Ordina.

Big data biedt naast mogelijkheden voor procesoptimalisatie, marktbenadering en klantbediening ook kansen voor nieuwe producten en nieuwe verdienmodellen. Met sleutelpersonen uit diverse disciplines van uw organisatie maken we de betekenis van big data voor uw organisatie concreet.

Door onze pragmatische aanpak heeft u aan het eind van de workshop:

  • een goed beeld van de relevantie van big data voor uw organisatie
  • inzicht in wat de potentiële waarde voor uw organisatie is
  • een eerste idee van interessante pilots.

Met deze resultaten maakt u de vertaalslag naar uw organisatie en heeft u een goed startpunt voor een pilot.

Lees meer
Big_Data_front_workshop
Big Data proeftuin

Big data proeftuin

Als u nog niet over een passend platform beschikt en de benodigde expertise mist om zelf met big data aan de slag te gaan, kan Ordina u helpen. Wij hebben een eigen proeftuinomgeving voor big data ingericht.

Met het Big Data Innovation Lab van Ordina kunt u snel en veilig van start, tegen een fractie van de investering die u zelf had moeten doen. We bieden u een combinatie van infrastructuur en tooling, waarmee u uw eigen big data-experiment kunt uitvoeren.

Het Big Data Innovation Lab is een platform waar u een grote verscheidenheid aan gegevens kunt combineren voor analysedoeleinden.

 

Flyer big data innovation lab