Hugo van der Helm Business consultant +31(0)616040057

Blockchain

StartBlock: Digitalisering van vertrouwen met Blockchain

Het internet heeft ons dagelijks leven veranderd. Gestart als een verzamelplaats van informatie, is het uitgegroeid tot een globaal netwerk waar we niet meer zonder kunnen. Blockchain voegt een dimensie toe aan dit netwerk, doordat het de mogelijkheid biedt ‘vertrouwen te digitaliseren’.

Blockchain vereenvoudigt het doen en vastleggen van dagelijkse transacties en contracten drastisch. Doordat vertrouwen in de keten wordt geborgd, verliezen controlerende partijen hun toegevoegde waarde. Dit Internet of Value heeft, zeker in combinatie met Internet of Things (IoT), de potentie ons dagelijks leven opnieuw te veranderen.

Deze ontwikkeling biedt consumenten, bedrijven en overheden kansen, maar kunnen ook bedreigend zijn. Ordina onderscheidt zich door bewezen klantcases in uw sector. Door met u het experiment aan te gaan schakelen we naadloos van relevante usecases, naar minimum viable products en uiteindelijk het verder verduurzamen van uw bedrijfsvoering.

Blockchain Contact Neem contact op met Hugo van der Helm

Concept

Sinds de introductie van de Bitcoin heeft crypto currency veel aandacht gekregen. De onderliggende Blockchain-technologie maakt het succes van de Bitcoin mogelijk. Doordat transacties door het netwerk worden gevalideerd wordt het ‘double spending problem’ opgelost. Eerdere crypto currencies zijn hier niet in geslaagd. Door de introductie van Bitcoin en een scala aan Altcoins, is een nieuw ecosysteem ontstaan met nieuwe aanbieders, toepassingen en verdienmodellen.

Ondanks de aandacht voor Bitcoin, is dit slechts één van vele mogelijke toepassingen van Blockchain. Met Blockchain wordt de overdracht van waarde, het valideren van gegevens en het automatiseren van processen drastisch vergemakkelijkt. Door de brede inzetbaarheid van Blockchain richt Ordina zich niet enkel op Finance, maar ook op overige sectoren.

Ordina ontwikkelt met u de juiste oplossing, passend bij uw klant en uw organisatie.Oplossingen

Ordina onderscheidt zich door een combinatie van sector-, ICT- en mensenkennis. Daarbij werken wij volgens de StartBlock-methode; een combinatie van lean start-up en Blockchain. De StartBlock-propositie levert u:

  • Concrete use-cases, gevalideerd bij eindklanten
  • Agile implementaties met logische go/no go momenten
  • Werkende oplossingen met toegevoegde waarde voor uw organisatie
  • Alternatieve oplossingen wanneer blijkt dat Blockchain niet de toegevoegde waarde levert die u (en uw klant) verwacht

Resultaat

  • Ontdekking van de kracht van Blockchain voor uw organisatie
  • Een voorsprong ten opzichte van uw concurrenten
  • Nieuwe verdienmodellen voor uw organisatie
  • Werkende ICT voor mensen