Karen Donders Innovatie manager +31(0)653361643

ICT Talent Development

Zijn uw ICT-medewerkers
klaar voor de toekomst?

Hoe zorgt u in de huidige tijd voor optimale kracht en scherpte van uw werknemers? De instroom, ontwikkeling en uitstroom van werknemers loopt niet altijd parallel aan de ontwikkeling die uw organisatie doormaakt. En dan heeft u ook nog te maken met nieuwe ICT-ontwikkelingen waarin u moet meegaan. Enerzijds creëren die nieuwe kansen, anderzijds zorgen ze voor problemen. De skill gap is in de toekomst een groter probleem dan de werkeloosheid onder ICT-ers. Hoe kunt u wendbaar blijven? De War on Talent is in volle gang. Ordina zet uw ICT-medewerkers weer op scherp.

ICT Talent Development Contact Neem contact op met Karen Donders

Visie

Een vitale workforce beschikt over actuele kennis en heeft een goede verhouding tussen jonge en oudere werknemers. Er is een toenemende behoefte aan flexibiliteit en de schaarste aan specifieke profielen luidt de War on Talent nu al in. Zelfs bij een aanhoudende recessie groeit het tekort aan ICT-ers. Hoe krijgt u de juiste talenten in dienst? Voelt u de skill gap tussen de huidige ICT-medewerkers en de competenties die in de toekomst van uw werknemers worden gevraagd? Hoe realiseert u duurzame inzetbaarheid van uw huidige medewerkers? Hoe houdt u uw werknemers betrokken? En wat als een deel van uw werknemers de nieuwe ontwikkelingen niet ziet zitten en vooral op routine zijn werkzaamheden uitvoert? Hoe krijgt u deze groep weer betrokken bij uw organisatie? Een juiste samenstelling van uw ICT-medewerkers draagt bij aan het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.

Aanpak

Wordt het een wake up call, een revitaliseringtraject of kiest u voor permanente educatie? Of wat dacht u van een tweejarig intensief opleidingsprogramma van Young Professionals die we speciaal voor u werven? Vanuit een keur aan bewezen opties komen we voor u met de juiste aanpak. We hebben ervaring, we hebben de kennis en het volume om u te helpen.

Ordina ICT Talent-strategie

Op basis van uw organisatiestrategie voor de komende jaren bepalen we samen met u de gewenste samenstelling van uw ICT-medewerkers. Vervolgens matchen we deze met uw huidige werknemers. Heeft uw ICT-talent toekomstbestendige kennis en kunde in huis? Beschikken uw ICT-medewerkers over de gewenste sociale vaardigheden die aansluiten bij de taken en verantwoordelijkheden van de toekomstige ICT-profielen? Wat voert uw ICT-afdeling zelf uit? Wat kunt u beter uitbesteden? Na deze analyse geeft Ordina advies en begeleidt de transitie van uw ICT-medewerkers.

Ordina TopTalent

Uw bedrijf heeft om uiteenlopende redenen behoefte aan jonge getalenteerde ICT-medewerkers. Bijvoorbeeld vanwege de leeftijdsopbouw van uw werknemers, de behoefte aan innovatiekracht of de wens naar management potentieel. In de huidige markt is het niet altijd eenvoudig om jong talent te werven en op te leiden. Met het TopTalent-programma ontzorgt Ordina volledig. Wij werven en selecteren young professionals die we vervolgens in de Ordina Academy opleiden en klaarstomen om binnen uw organisatie optimaal te presteren.

Lees meer

Ordina Academy

De Ordina Academy biedt een uitgebreid en divers aanbod aan trainingen, workshops en ontwikkelingsmogelijkheden. Jaarlijks verzorgen onze inhouse trainers en opleidingspartners een groot aantal trainingen in onze kantoren in Nieuwegein en Groningen. Daarnaast is het ook mogelijk om trainingen op maat en op locatie te verzorgen. Bijvoorbeeld complete om- en bijscholingsprogramma’s. De trainingen variëren van specifieke ICT-trainingen tot aan soft skill- en businesstrainingen. Ordina is tevens geaccrediteerd om diverse examens af te nemen van industry standards en heeft de bevoegdheid om certificaten uit te reiken.

Executive Development is een voorbeeld uit het programma-aanbod.

Ordina 70-20-10 Consultancy

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat medewerkers slechts 10% van wat zij leren in een formele leeromgeving (klassikale trainingen, opleidingen, cursussen) opsteken? Dat de andere 90% van de kennis wordt opgedaan in een zogenaamde informele leeromgeving (learning on the job, collega’s, peer groups)? Dit geeft een hele andere blik op trainingen en opleidingen. De consultants van Ordina ondersteunen de toepassing van het 70-20-10-principe bij het opleiden van uw medewerkers, maar passen dit model ook toe bij het doorvoeren van veranderingen in uw organisatie.

Ordina Workforce Development

Bedrijven en overheden krijgen steeds vaker te maken met een ICT-workforce die niet over de juiste vaardigheden beschikt om mee te groeien met de eisen die de nieuwe ICT in de toekomst aan de medewerker stelt. De skill gap is een feit en vormt mogelijk een groot probleem voor de toekomst. Niet als u nu al acteert en anticipeert. Heeft u behoefte aan revitalisatie van uw workforce? Ordina regisseert de uitwisseling van talent. Daarnaast leidt Ordina op zodat uw medewerkers weer scherp zijn. Het inzetten van bijvoorbeeld een productivity coach om de effectiviteit van uw workforce te verhogen, is één van de aanvullende mogelijkheden.

Human Capital Management Tooling

Met haar brede ervaring op het gebied van standaardpakketten is Ordina de aangewezen partner voor advies en implementatie op het gebied van end-to-end tooling voor human capital management (HCM). De HCM-consultants van Ordina ondersteunen u bij de vormgeving van uw HCM-strategie, de inrichting van uw processen en het gebruik van ondersteunende tooling. Hiermee bent u verzekerd van een uitstekende begeleiding van uw belangrijkste kapitaal: de mensen in uw organisatie.

Lees meer over SAP HCM >>