Johan van der Bijl Sourcing Director +31(0)651508758

Sourcing Experience

Herijk uw kijk op de mogelijkheden van sourcing

Hoe kiest u de juiste sourcingvorm voor uw organisatie? Niet alleen voor nu maar ook voor in de toekomst. Ervaar hoe keuzes uitwerken in de praktijk. Hoe verschillende diensten en processen zich anders gedragen in bepaalde sourcingvormen. Wat er bijvoorbeeld gebeurt als de leverancier het model dicteert en er geen rekening wordt gehouden met uw behoeften? Aan de hand van prikkelende stellingen, oefeningen en praktijkcases dagen we tijdens een intensieve workshop deelnemers uit om hun kijk op sourcing te resetten. Na afloop van deze workshop bent u in staat om op basis van vernieuwde inzichten de juiste beslissingen te nemen.

Concept

Door de Sourcing Experience Workshop ervaart u wat specifieke sourcingvormen in de praktijk met zich meebrengen. Op basis van concrete cases discussiëren deelnemers met elkaar over de implicaties van verschillende vormen. Met behulp van deze kennis ontwerpen de deelnemers vervolgens de optimale svorm voor een specifieke case.

Aanpak

Onze workshop aanpak bestaat uit:

  • Uitleg over de verschillende vormen van sourcing;
  • Met concrete cases ervaren u en andere deelnemers hoe verschillende vormen werken, welke bedreigingen/risico's zijn te onderkennen en hoe het gewenste resultaat te beïnvloeden;
  • Deelnemers ontwerpen vervolgens een optimale vorm door hierover met elkaar te discussiëren.

Resultaat

Na afloop heeft u een duidelijk beeld van de sourcingmogelijkheden en de relevante voor- en nadelen per variant. Daardoor kunt u aan de hand van gestelde doelen een optimale keuze maken die reële kansen biedt op een succesvol projectresultaat. Daarnaast kunt u risico's minimaliseren, omdat u zich beter bewust bent van de gevaren en geleerd heeft wat voor van tegenmaatregelen u kunt nemen.

Sourcing Experience Contact Neem contact op met Johan van der Bijl