Johan van der Bijl Sourcing Director +31(0)651508758

Sourcing Value Check

De klok gelijkzetten tussen opdrachtgever en leverancier

Spreek u dezelfde taal als uw leverancier? Haalt u het maximale rendement uit uw relatie? Begrijpt uw leverancier op welke wijze hij kan bijdragen aan uw doelstellingen? De Sourcing Value Check geeft u een onafhankelijke en objectieve analyse van de status en waarde van uw bestaande sourcingrelatie. U krijgt inzicht in de belangrijkste punten en kansen voor het verbeteren van de kwaliteit en de toegevoegde waarde van uw relatie. Daarnaast wordt duidelijk hoe opdrachtgever en opdrachtnemer, elk vanuit hun eigen perspectief, deze relatie beoordelen. En hoe u deze kunt transformeren naar een hoogwaardige duurzame sourcingrelatie.

Concept

De Sourcing Value Check is een pragmatische aanpak voor het beoordelen en verbeteren van sourcingrelaties. De check verzamelt gegevens over zeven verschillende aspecten van de relatie. De aanpak is ontworpen om organisaties snel in staat te stellen health checks uit te voeren op de gehele portfolio van sourcingcontracten.

Aanpak

In drie fasen stellen we een 360˚ feedbackevaluatie op. Dit gebeurt door middel van vragenlijsten en individuele interviews met de stakeholders vanuit de opdrachtgever en leverancier. De resultaten worden individueel gevalideerd met de betrokkenen. In een gemeenschappelijke workshop bespreken we de resultaten met de partijen en formuleren we verbeterplannen.

Resultaat

Met onze check krijgen betrokkenen expliciet en objectief inzicht in de sterkten, zwaktes, kansen voor verbeteringen en belemmeringen in het partnership. Niet het contract, maar het werken aan een duurzaam, succesvolle samenwerking staat centraal.

Sourcing Value Check Contact Neem contact op met Johan van der Bijl