EVENEMENT

Kennissessie: Cyber Security

6 februari 2014 - 16:30 tot 20:15
- Ordina Nieuwegein

Cyber crime en cyber security: In deze kennissessie van de afdeling solution architectuur praten experts u bij over actuele trends, problemen en oplossingsrichtingen. Ze helpen ons om de zaken die we in de krant lezen te vertalen naar een hogere kwaliteit in de systemen die we ontwerpen en realiseren. Spontaan open gaande bruggen? Veiligheid in Nederland begint bij het werk van elk van ons!

Dirk Jan van der Poel opent het programma met een overzicht van de trends in de wereld van informatiebeveiliging en een toelichting op waar cybercrime om gaat. Cybercriminelen hebben het veel voorzien op banken, die zich daartegen wapenen. Douglas Skirving is actief bezig met de beveiliging bij een grote Nederlandse bank en zal vertellen hoe deze bank zich beschermt aan de hand van de inzet van cryptografische methodieken.

Daarna neemt Michael Meijerink het publiek mee in een verhaal waarbij hij de rol van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) uiteenzet in het bewaken van het Nederlandse internetverkeer. Jan van den Berg, hoogleraar aan de TU Delft, komt vertellen hoe hij aankijkt tegen de wereld van cyber security, waarna er een hack-demonstratie volgt door medewerkers van het NCSC. En tenslotte zal Eelco van Vliet, aan de hand van het verhaal van de hack van de bediensystemen van het Veerse Meer, ons meenemen in de wereld van het beveiligingen van industrieel geautomatiseerde systemen. Kortom, een programma dat het bezoeken waard is!

U bent van harte uitgenodigd om de sessie bij te wonen op donderdag 6 februari aanstaande bij Ordina in Nieuwegein (ruimte A11.06). Iedereen is welkom, dus nodig vooral ook professionals uit uw omgeving uit!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de sessie door een e-mail te sturen naar Rudy de Vegt (rudy.de.vegt@ordina.nl).

Meer inhoud?

De sessie is onderdeel van een maandelijkse serie solution architectuur kennissessies die Ordina organiseert. Dit programma is bedoeld voor solution architecten en professionals die met solution architectuur te maken hebben.

Na bovenstaande bijeenkomst wordt op 6 maart een sessie georganiseerd over verschillende relevante aspecten van cloud: van governance en brokerage tot en met integratie, synchronisatie en migratie.