EVENEMENT

Innoveer jij mee sessie De menselijke maat in Agile werken

9 april 2013 - 16:00
- Ordina Hoofdkantoor

De mens staat centraal in agile-omgevingen. Ordina nodigt je daarom uit voor een interactieve bijeenkomst over de menselijke maat in agile werken. Leer over agile denken en werken als tester tijdens de presentaties van onze agile competence leaders en geef jouw mening tijdens de open space-sessies.

“Agile in de organisatie” met Remi-Armand Collaris

Agile transformatie betekent dat jij als individu je gedrag verandert. Dit gedrag wordt echter voor meer dan 90% bepaald door je omgeving. In deze sessie laat Remi-Armand zien welke verandering we met z’n allen doormaken in onze reis naar een meer agile manier van werken. Waarom kost dit inspanning? Wat zijn de valkuilen? Waar lopen veel organisaties tegenaan? Maar vooral ook: waarom willen we dit eigenlijk met z’n allen toch zo graag dat we alle beren op de weg trotseren?

“Tester kom uit je comfortzone!” met Anko Tijman

Dat je als tester in een agile-project vooral moet samenwerken en dat je teamleden meetesten, dat is inmiddels wel bekend. Maar wat betekent dat voor jouw rol? Hoe ga je om met teamleden die niet kunnen testen? Als agile-tester zal je vooral je sociale skills moeten ontwikkelen: hoe help je jouw team om beter te testen? Agile testen is ook kennis overdragen, bruggen bouwen, coördineren en afstemmen. Niet meteen het traditionele domein van de tester, want vaak blijven we hangen in modellen en principes toepassen. Het is dus essentieel dat jij als tester jouw eigen comfortzone oprekt. Tenminste, als je een succesvolle agile-tester wil worden… In deze sessie helpen we je een beter begrip te krijgen van de interactie tussen de agile-tester en zijn team. Zodat jij comfortabel je nieuwe comfortzone kunt ontdekken.

Sprekers

Over Remi-Armand Collaris
Remi-Armand is Agile Facilitator bij Ordina. Dit houdt in dat hij organisaties op diverse manieren helpt om hun vraagstelling te verhelderen en te zorgen dat hier een effectieve oplossing voor wordt gecreëerd. Bij de invulling van deze rol maakt hij gebruik van zijn brede IT-ervaring als Agile coach, Scrum Master, J2EE-ontwikkelaar, analist, projectleider en RUP-coach in diverse financiële, verzekerings- en (semi-)overheidsinstellingen. Hij geeft regelmatig workshops over diverse IT onderwerpen en heeft hij 2 boeken over Agile op zijn naam staan. De spreuk van Loesje “Waarom moeilijk doen als het samen kan?” weerspiegelt zijn instelling perfect.

Over Anko Tijman

Anko Tijman is Thought Leader Agile bij Ordina. Vanuit die rol neemt hij het voortouw als het gaat om inhoudelijke discussies rondom Agile, Lean en DevOps. Hij werkt sinds 1997 in de IT waarin hij begon als software tester. Hij is sinds 2004 in dienst van Ordina. Sinds 2003 geeft hij nationaal en internationaal presentaties rondom Agile en Testen en is onder meer auteur van ‘Testen2.0’ en het TestNet jubileumboek (2012). Hij is betrokken bij AgileOverheid en was langere tijd bestuurslid van het AgileConsortium . Daarnaast is Anko licensed trainer voor de Agile management training Management3.0 van Jurgen Appelo en is hij expert van Computable voor het topic 'development'.

Open space: set the topic!

Heb je ideeën of vragen over Agile die je met anderen zou willen delen? Open space geeft jou de kans zelf Agile gerelateerde onderwerp aan te dragen om deze vervolgens met anderen te bespreken. Wij zijn zeer geïnteresseerd in jullie mening!

Programma

Het programma begint om 16.00 uur. Wij sluiten de sessie af met een borrel om 19.45 uur. Klik voor het volledig programma op de 'programma'-button hieronder

Inschrijven

Wil jij verder duiken in de Agile-wereld en dat graag samen met anderen ervaren? Schrijf je dan in via de 'aanmeld'-button hieronder. Aan deze sessie zijn geen kosten verbonden.

Wij zien je graag op dinsdag 9 april aanstaande bij Ordina in Nieuwegein.