EVENEMENT

Ordina Silver Partner op VNSG Congres - Maastricht

18 april 2013 - 0:00 tot 19 april 2013 0:00
- MECC Maastricht

VNSG Congres 2013: de Jubileumeditie
In 2013 bestaat de VNSG, wereldwijd de oudste SAP-gebruikersvereniging, 25 jaar. Een uitstekende reden om terug te kijken op onze rijke historie, feest te vieren met iedereen die zich met SAP bezighoudt en vanzelfsprekend te leren van andere SAP-gebruikers over de inzet van bestaande en nieuwe SAP-oplossingen en -technologieën. De jubileumeditie van het VNSG Congres wilt u niet missen.
Thema’s
Gedreven door de markt en de behoefte van gebruikers, benoemde de VNSG dit jaar vier overkoepelende thema’s die nu en in de nabije toekomst relevant zijn voor SAP-gebruikers. De thema’s die we als leidraad nemen voor het programma  van ons congres, zijn:
 
1. Platform & Technologie
Veel huidige SAP-gebruikers groeiden op met R/3 en daarna de Business Suite. Deze vormen nog steeds de  stabiele basis van een landschap dat steeds meer diversiteit is gaan vertonen in SAP en niet-SAP oplossingen. SAP is niet meer alleen een end-to-end bedrijfsapplicatie, maar een open ontwikkelplatform. Hoe je op een veilige en robuuste manier  in-memory, cloud en mobility in je SAP-landschap integreert, is een vraag die velen bezighoudt.
 
2. Eenvoud voor de gebruiker
De ‘SAP Light’ gebruiker zal wellicht nooit kunnen wennen aan de traditionele R/3 GUI en tegenwoordig hoeft dat ook niet meer. Aangejaagd door mobiele toepassingen ontstaan er steeds meer nieuwe en intuïtieve user interfaces die het leven van de gebruiker gemakkelijker maken . De lering die we daaruit trekken is dat de gebruiker vooral eenvoud nodig heeft en gelukkig nu ook krijgt. IT mag de complexiteit voor zijn rekening nemen.
 
Het artikel “De SAP evolutie van blauwe schermen naar mobiele apps” in de septembereditie van het VNSG Magazine geeft meer achtergrondinformatie over User Experience. http://www.vnsgmagazine.nl/pdf/vnsg2003/index.html?pageNumber=6
 
3. Standaardisering en flexibiliteit
Het lijkt een tegenstelling die niet is op te lossen. Aan de ene kant wil de IT-afdeling bedrijfsprocessen standaardiseren en maatwerk reduceren, zodat de SAP-systemen kostenefficiënt en stabiel draaien. Er is ook niets mis met goede ERP best practices. Aan de andere kant hebben de business en de externe klanten flexibele processen nodig. Is keuze voor het één of het ander nodig? Of kan het ook allebei?
 
4. Toegevoegde waarde voor de business
De tijd van grote SAP-projecten zonder toegevoegde waarde ligt achter ons. De business verlangt snellere en betaalbare resultaten en verwacht, dat processen ondersteund met SAP zichtbaar en meetbaar bijdragen aan de bedrijfsstrategie. Dat is mogelijk geworden door onder andere een agile (business value management) aanpak, al dan niet ondersteund met templates of Rapid Deployment Solutions. Ook Cloud oplossingen passen bij dit streven

Ordina is Silver sponsor van het congres en hiermee prominent aanwezig in Maastricht. U kunt onze specialisten ontmoeten en spreken.
Voor meer informatie gaat u naar: http://www.vnsgcongres.nl/