EVENEMENT

Innoveer Jij Mee-sessie: Security Testing

19 september 2013 - 16:00 tot 20:30
- Ordina Nieuwegein

Innoveer Jij Mee-sessie: Security Testing

De media staan er bol van: cybercrime in al zijn verschillende vormen en de gevolgen daarvan. Cybercrime wordt gezien als de op één na grootste bedreiging voor ieder bedrijf. Op nummer één staat de economische crisis. En wanneer de economie zich herstelt zal cybercrime, inderdaad, de nieuwe nummer één zijn. De Europese Commissie werkt aan een wet om bedrijven een boete van maximaal 2% van de mondiale omzet op te kunnen leggen wanneer zij verantwoordelijk worden gehouden voor het onzorgvuldig omgaan met (klant)gegevens.

Welk bedrijf heeft geen online aanwezigheid waar met klantgegevens wordt gewerkt?
>Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief
>Laat je gegevens achter om kans te maken op..
>Bestel artikel xx in onze webshop
>etc.
Alle online bedrijven zijn zich hiervan bewust en nemen maatregelen om misbruik van hun systemen en klantvertrouwen tegen te gaan. Of niet?

“Security Testing” met René van der Schaaf
Hoe kan een bedrijf zich wapenen tegen cybercrime? Kan hij dat overlaten aan zijn systeembeheerder of Hostingprovider? Hoe groot moet je als bedrijf zijn om een externe partij in te huren? Welke (wettelijke) kaders zijn er?
Ordina heeft een Security & Risk Management unit waar wordt nagedacht over deze zaken. Adviezen worden gegeven, beleid kan worden opgesteld en ook de technische kant, het Security Testen, behoort tot de mogelijkheden. 

Preventief, Repressief en Correctieve maatregelen klinken heel ingewikkeld, maar wat houdt het in? En welke uitdagingen komt Ordina tegen bij haar klanten? René van der Schaaf geeft een kijkje in de cybercrime-keuken en de bijhorende uitdagingen.


“Security Testen doe je zo” met #Boeli
Door middel van een paar voorbeelden wordt getoond hoe eenvoudig het is om een cybercrimineel te zijn. En aangezien we niet tot crimineel willen opleiden, wordt ook verteld hoe dit is te voorkomen. Binnen Ordina zijn een aantal medewerkers Certified Ethical Hacker. Stuk voor stuk bekwame mensen om je security onder de loep te nemen. Er is echter één autoriteit waar veel van wordt geleerd, we noemen hem bij zijn nickname, #Boeli. 

Hij neemt je mee in de wereld van het vinden, verifiëren en verhelpen van kwetsbaarheden. En nadat hij heeft voorgedaan hoe het kan, mag je zelf plaatsnemen achter één van de werkplekken die speciaal voor deze gelegenheid zijn ingericht.
Een workshop die je niet snel zult vergeten. Je mag werken met zeer geavanceerde software en krijgt hulp van experts.

Programma
16.00 - 16.15 uur Ontvangst in het bedrijfsrestaurant
16.15 - 16.30 uur Welkom en inleiding Security Testing door René van der Schaaf
16.30 - 17.00 uur Demonstratie door #Boeli
17.00 - 18.00 uur Gezamenlijk eten en netwerken
18.00 - 19.45 uur Workshop Security Testing
19.45 - 20.00 uur Evaluatie
20.00 - 20.30 uur Borrelen en verder kennismaken

Inschrijven
Wil jij verder duiken in de Security wereld en dat graag samen met anderen ervaren? En/of ken je iemand die dit interessant vindt en graag wilt komen? Schrijf je dan in via de button bovenaan de pagina.
Wij zien je graag op donderdag 19 september aanstaande bij Ordina in Nieuwegein.