EVENEMENT

Ordina Raspberry Jam

26 september 2013 - 15:00 tot 21:00
- Ordina Hoofdkantoor

Ordina Raspberry Jam

Techniek en innovatie spelen een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Om je te laten ervaren wat techniek kan betekenen, organiseren we op donderdag 26 september 2013 de Ordina Raspberry Jam.

Deze Raspberry Jam is de eerste in Nederland. Dit in navolging van succesvolle initiatieven wereldwijd. Tijdens deze innovatieve, leerzame en vooral leuke dag leer je alles over Raspberry Pi.

Presentaties en workshops

Tijdens de Jam zijn er korte presentaties van diverse Raspberry toepassingen, zoals 3D-printing, Ambilight, Robots en Drones. Er zijn doorlopend diverse workshops Scratch, Python en Java. En kan je al je elektronica vragen stellen aan dr. Pi.

En natuurlijk kun je ook je eigen ontwerp meenemen, zoals je van een echte Jam mag verwachten. We roepen iedereen dan ook op dit te doen en bieden je de ruimte om je ontwerp te demonstreren.

Hoofdspreker

We zijn trots onze hoofdspreker, Gert van Loo van Broadcom, te onthullen. Gert is Principal Engineer bij Broadcom. Hij is tevens geestelijk vader van de ‘Gertboard’. Gertboard is één van de eerste expansion boards van de Raspberry-Pi.

Programma onderdelen

Stuk voor stuk zullen we de sprekers onthullen. We kunnen je alvast laten weten dat Tim Becker ons om 17.30 uur in zijn presentatie ‘Talking tot Strangers’ laat zien hoe je electronica met elkaar laat interfacen. Tim heeft AnyKey0x.de ontwikkeld; een klein prototype developmentboard, dat gebruikt kan worden om USB peripherals of stand-alone applicaties te bouwen, of gewoon om lol te hebben met een embedded controller.

Stichting Bitlair is een Hackerspace in Amersfoort. Zij gaan ons onder andere een presentatie geven over ‘Reclame met lasers op gebouwen’. Ook hebben zij tijdens het event een eigen floor, waar workshops worden gegeven en jij met je vragen naar toe kan. Jeremy Jongepier komt een presentatie geven over real-time audio met de Raspberry-Pi. Stichting Bitlair zal Jeremy ondersteunen met een lasershow.

Tenslotte hebben wij nog twee enthousiaste middelbare scholieren die een bijdrage leveren aan dit mooie event. Zij laten hun project “Hoe laat je een machine iets doen wat jij wilt” zien door gebruik te maken van Arduino en Raspberry.

N.B. De inschrijving voor dit evenement is gesloten.