EVENEMENT

SA-kennissessie Continuous Delivery

6 november 2014 - 16:00 tot 21:00
- Nieuwegein
Schrijf u direct in

Organisaties moeten steeds sneller inspelen op veranderingen en kansen in de markt. Het verhogen van de wendbaarheid en een snelle time to market brengt immers concurrentievoordeel. Maar wat betekent dit voor de ondersteunende ICT? In welke mate is de IT-organisatie in staat mee te bewegen met de business?

De eerste reactie van de IT-organisatie bestond uit het invoeren van Agile Development en nu pakken de meeste door met het introduceren van DevOps. Een belangrijk onderdeel binnen DevOps is Continuous Delivery. Continuous Delivery geeft een antwoord op de vraag die bij veel organisaties leeft; hoe ga ik om met het uitrollen van nieuwe functionaliteit in deze nieuwe omgeving, aangezien het een tijdrovende en kostbare zaak is.

Tijdens deze kennissessie geven we inhoud aan het begrip Continuous Delivery. We presenteren twee klantcases waar Continuous Delivery helpt in het realiseren van businessdoelstellingen en in een parallelsessie laten we zien welke tooling Java en Microsoft hebben om de Continuous Delivery te ondersteunen.

Deel mee in deze kennis en laat je informeren op de SA-kennissessie Continuous Delivery.

Tijd & Plaats
Donderdag 6 november 16:00 – 21:00 uur, het programma start om 16:30 uur bij Ordina in Nieuwegein aan de Ringwade 1, A11.06.

Programma
16:00-16:30 Inloop en ontvangst

16:30 Introductie door Richard Kuperus

16:45 Eerste plenaire sessie door Jan Buurman: Continuous Delivery, maar dan door mensen!
DevOps en daarbinnen ook Continuous Delivery kent vele gezichten. We weten best dat aspecten als strategie en beleid, organisatiestructuur, financiën en leiderschapsstijlen een belangrijke rol spelen. Als IT-ers focussen we ons veelal op technische aspecten als de introductie van tools, oftewel het automatiseren van ons eigen werk. Maar hoe zit het met de mens? Uiteindelijk blijft IT mensenwerk. In deze presentatie gaat Jan in op de benodigde verandering van de mindset van de mensen.

Jan Buurman, infecteert iedereen met het Agile- & DevOps-virus door enthousiast en energiek hierover te vertellen.

17:30 tweede plenaire sessie door Niels Heinis: Klantcase ING
ING heeft sinds 2012 vol ingezet op DevOps en Scrum. Key enabler daarbij is de toepassing van Continuous Integration and Delivery (CI&D). Niels neemt je mee in processen, tooling, succesfactoren en valkuilen rondom CI&D in een SOA-/integratie-omgeving met als case ING.

Niels Heinis is solution architect met bijna 10 jaar ervaring in integratie-, SOA- en BPM-projecten met de TIBCO-stack als technologiespecialisatie.

18:15 Diner & pauze

19.00 Parallelsessies 1 door Frank Verbruggen: Java tooling
In de Java-wereld is er heel veel beschikbaar om Continuous Delivery te ondersteunen. We gaan samen kijken wat er allemaal beschikbaar is aan tooling en kennis om je te helpen ook bij jouw klant een stapje in de richting van Continuous Delivery te nemen. Frank Verbruggen is een enthousiaste techneut met een achtergrond in programmeren. Hij houdt ervan om anderen te laten excelleren door ze zelf uit te laten vinden wat de beste manier is om iets te bereiken.

19.00 Parallelsessies 2 door Wouter de Kort: Microsoft Team Foundation Server
Microsoft is één van de grote spelers op het gebied van Application Lifecycle Management en DevOps. Microsoft bied hiervoor Team Foundation Server. Maar wat is TFS nu precies? Wat kan ik ermee? En werkt het echt in de praktijk? Wouter de Kort richt zich als Lead Microsoft ALM Architect en ALM Ranger op het implementeren van complexe DevOps-trajecten en schrijft en spreekt over alles wat met Microsoft en DevOps te maken heeft.

19:45 Afsluitende plenaire sessie door Frank Verbruggen: Klantcase Kamer van Koophandel
Bij de Kamer van Koophandel is men bezig Continuous Delivery door te voeren op alle producten. Wat zijn de dingen waar we bij de KvK tegenaan gelopen zijn, welke hordes moeten we nog nemen en hoe hebben we onze oude obstakels weten te overwinnen?

20:15 Wrap up door Richard Kuperus

20.30 Borrel

21:00 Einde

Meer informatie over dit programma kun je krijgen bij de organisatoren ralf.schellens@ordina.nl en richard.kuperus@ordina.nl.

Reserveren parallelsessies
Graag horen we welke van de parallelsessies je voorkeur heeft, zodat we voldoende zaalruimte kunnen reserveren. Reserveer een plaats in de sessie van je keuze door je voorkeur te mailen naar solution.architectuur@ordina.nl met als onderwerp 'Parallelsessie Java' of 'Parallelsessie Microsoft'.

Jaarprogramma
Deze sessie is onderdeel van de serie Solution Architectuur-kennissessies met maandelijkse bijeenkomsten. Dit programma is bedoeld voor Solution Architecten en professionals die met Solution Architectuur te maken hebben. Zowel voor professionals van Ordina als van klantorganisaties. De volgende sessie staat gepland voor 2-12-2014.

Reserveer de datum alvast in je agenda. Als je naam nog niet op de mailinglist staat, stuur dan een mail naar solution.architectuur@ordina.nl. Meer informatie kun je krijgen bij richard.kuperus@ordina.nl.

Dit jaarprogramma is een initiatief van de Werkgroep Solution Architectuur. Verder organiseren we ook een Architectuur Opleiding Curriculum en Expertsessies, waarin diepgang en interactiviteit de sleutelwoorden zijn.