EVENEMENT

Slagen met Webrichtlijnen

26 juni 2014 - 13:00 tot 17:00
- Ordina Nieuwegein

De websites van Nederlandse gemeenten en lokale overheden moeten vanaf 1 januari 2015 voldoen aan webrichtlijnen (niveau AA), maar zijn daar nog niet op ingericht. Daarom nodigen Ordina en Clockwork beleidsmedewerkers en stakeholders van gemeenten van harte uit om op 26 juni de kennissessie Slagen met Webrichtlijnen bij te wonen. Tijdens de sessie delen 3 sterke sprekers hun praktijkervaringen met betrekking tot de richtlijnen.
 
Leon van de Ven (Ministerie van Binnenlandse Zaken) vertelt over hulpmiddelen vanuit de overheid die het verschil kunnen maken bij het duurzaam implementeren van webrichtlijnen. Iacobien Riezebosch (De Staat van het Web) benadert gemeentelijke websites vanuit de gebruiker en legt uit hoe je webrichtlijnen en gebruiksgemak met elkaar verenigt. Frank Schaap (Gemeente Vught) heeft bij zijn gemeente onlangs een website in gebruik genomen die volledig voldoet aan de webrichtlijnen, waarbij Toptaken en open source cruciaal zijn.

De kennissessie 'Slagen met Webrichtlijnen' wordt georganiseerd door Clockwork en Ordina. U kunt zich aanmelden voor dit event via de website www.slagenmetwebrichtlijnen.nl. Graag tot 26 juni!