EVENEMENT

Oracle Database In-Memory Workshop

13 maart 2015 - 8:30 tot 17:00
- Ordina, Nieuwegein
Schrijf u direct in

Vrijdag 13 maart organiseert Ordina een event rond het veel besproken onderwerp Oracle 12c In-Memory Database.

Tijdens Oracle Open World, vorig jaar, kondigde Oracle zijn allerlaatste database innovatie aan, de nieuwe ”In-Memory Column Store” optie. Deze nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om dramatische performance verbeteringen te realiseren, in het geheugen, en soms zelfs real-time antwoorden te geven op uitvragingen die van oudsher moeilijk in een Oracle database te realiseren zijn. Deze generiek toepasbare optie versnelt elke analytische database uitvraging en is niet gebonden aan een specifieke eis m.b.t. de uit te voeren taak, of alleen toepasbaar voor een specifieke applicatie. De optie is hardware onafhankelijk en is een standaard onderdeel van de laatste Oracle database software. Maar werkt deze nieuwe functionaliteit nu en hoe zet je deze succesvol in? 

Tijdens de workshop wordt in detail uitgelegd hoe de Oracle Database In-Memory optie werkt en wat je aan performance verbeteringen mag verwachten. Tijdens de workshop zal ook worden ingegaan hoe deze optie samenwerkt met de huidige database performance functies, zoals de Optimizer, indexen, materialized views en de Oracle Exadata omgeving.

Spreker: Maria Colgan, Master Product Manager, Oracle Corporation, USA  Maria’s hoofdverantwoordelijkheid is de Oracle Database In-Memory optie. Vanwege Maria’s grote ervaring in Oracle’s Server Technology Performance Group, creëert ze artikelen, lesstof en geeft ze les in de Oracle Database In-Memory optie. Ze draagt als auteur bij aan de Oracle Optimizer blog en de nieuwe Oracle Database In-Memory blog. Maria is een talentvolle, bevlogen presentator, en vaak Keynote Speaker op vele internationale conferenties zoals, ODTUG (USA), Oracle Open World (USA), UKOUG (Engeland), Sangam (India), DOAG (Duitsland), waar ze volle zalen trekt.