EVENEMENT

Innoveer Jij Mee-sessie Security en Mobile

15 april 2015 - 17:00 tot 20:30
- Ordina Nieuwegein
Schrijf u direct in

Smartphones en tablets zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zowel zakelijk als privé kunnen we niet meer zonder onze touchscreens, onze apps en onze widgets. We willen ze op ieder moment van de dag tot onze beschikking hebben. Met mobiele devices is de digitale wereld nog toegankelijker geworden; alles kan 'anywhere, anytime en anyplace'. Maar hoe veilig zijn deze apps?

Graag nemen we je mee in de wereld van security en mobile tijdens onze Innoveer Jij Mee-sessie op woensdag 15 april. Neem een kijkje in de Ordina-keuken en ervaar hoe wij omgaan met deze uitdaging! Tevens zal een van de sprekers, Kelvin Rorive van de Rabobank, een tipje van de sluier oplichten hoe zijn werkgever hiermee omgaat.

Kelvin is Product manager Security bij Rabobank en onder andere verantwoordelijk voor het bepalen van passende security monitoring tooling voor het Security Operations Center (SOC). Kelvin heeft meer dan 15 jaar ervaring met Informatiebeveiliging in uiteenlopend functies en projecten van het ontwikkelen van beveiligingsmodules tot het opstellen van security beleid voor enterprises. Daarnaast is hij actief binnen het Platform voor Informatiebeveiliging als voorzitter van de activiteitencommissie.

Inschrijven
Heb jij net zo’n passie voor security en mobile als wij? Wil je meer te weten komen over dit onderwerp? Schrijf je dan in voor deze kennissessie via de inschrijfbutton bovenaan deze pagina. We kijken er naar uit je te ontmoeten op 15 april op ons hoofdkantoor aan de Ringwade 1 in Nieuwegein.

Programma
17.00 Inloop, ontvangst en broodjesbuffet

18.00 Start programma:

• Introductie – Ger van der Burgt (Business Unit Manager Testing)

• SOC is zegen voor testing – Kelvin Rorive (Product manager Security bij Rabobank)
In de presentatie “SOC is zegen voor testing” gaat Kelvin in op de rol die het SOC kan spelen bij (penetratie) testen van applicaties en hoe organisaties hiermee tegen beperkte kosten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s kunnen vergroten.

• Mobile & Security: geschiedenis en trends – Rinse Mallee (Project manager Mobile)
Mobiel is volledig geïntegreerd in het dagelijks leven. Jongeren kunnen niet meer zonder. Maar hoe was het vroeger en nog veel belangrijker waar gaan wij heen? Blijft de wereld gefocust op mobiele devices of gaat het verder? Hoe moeten wij als dienstverlener omgaan met deze continue veranderingen? In deze presentatie laten we in een beknopte overview zien waar we vandaan komen, waar we nu staan en waar wij met z'n allen naar toegaan in de toekomst.

• Een duik in mobiele architectuur – Eric Zuidweg (Solution Architect Mobile)
De mobiele wereld ontwikkelt zich razendsnel; nieuwe Apps, apparaten en OS versies buitelen over elkaar heen. Met het toenemend gebruik van Mobile Apps voor zakelijke toepassingen neemt ook het risico op beveiligingsproblemen toe. Het is niet meer voldoende om security achteraf toe te voegen. Beveiligingsmaatregelen moeten in het DNA van een mobiele oplossing zitten en komen op alle systeemlagen terug. Hoe zitten mobiele oplossingen eigenlijk in elkaar? Hoe kan je effectief security maatregelen nemen? En wanneer is het teveel en gaat het ten koste van het budget, de performance of de bruikbaarheid van een App? Hoe kan een bedrijf effectief met hun zakelijke toepassingen omgaan? Genoeg vragen om eens flink in de wereld van Mobiele Architectuur te duiken!

• Apps & Hackers – Waarom je als ontwikkelaar een eindgebruiker nooit mag vertrouwen? – Tim Thurlings (Security Consultant)
Het bouwen van een mobiele applicatie vereist een hele andere aanpak van ontwikkelaars en testers. Packers en crypters zijn niet zo veilig als softwareleveranciers vaak beweren. Fails en verhalen vanuit de Hackers Mindset.

• Panel discussie met subject matter experts.

20.30: Afsluiting en Borrel