EVENEMENT

Roundtable - Slimme technologie helpt BHV’ers

20 april 2015 - 16:00
- Ordina Nieuwegein
Schrijf u direct in

BHV’ers staan voor veel uitdagingen in hun werk: ontruimingen, slachtoffers en hectische situaties. In al deze situaties wordt verwacht dat de BHV’er altijd juist handelt. Hierin worden BHV’ers goed getraind maar mogelijk kunnen ze hier extra hulp bij gebruiken? Daarnaast is het plannen en organiseren van BHV vaak een heel geregel: zijn bijvoorbeeld alle locaties wel goed gedekt?

Door middel van slimme technologie zijn veel toepassingen denkbaar die hieraan kunnen bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan: indoorlocatiebepaling, wearables, slimme sensoren, virtual reality. Binnen Ordina SMART technologies zijn veel cases met nieuwe technologie ontwikkeld, waarin innovatie toepasbaar wordt gemaakt. Hieruit zijn diverse buildingblocks gerealiseerd die ook op maat te gebruiken zijn voor BHV-toepassingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de BHV instructie-app waarbij via Google Glass en de Smartwatch de BHV’er instructies ontvangt om een slachtoffer goed te helpen. Zie het volgende filmpje:

Wat zijn andere toepassingen waarmee we BHV’ers kunnen helpen? Hoe kunnen ze efficiënter en beter werken? Wil je de BHV-app ervaren? Of voegt nieuwe technologie juist niets toe? Wordt geïnspireerd, ervaar en discussieer mee op de BHV Roundtable op 20 april 16:00 te Nieuwegein.