EVENEMENT

Workhop Open Source GIS: kiezen of delen?

9 juni 2015 - 16:00
- Nieuwegein
Schrijf u direct in

Op dinsdag 9 juni 2015 organiseren Ordina en de stichting OSGeo.nl onder de titel “Open Source GIS: kiezen of delen?” een workshop waarin wordt verkend welke softwarekeuzes je binnen open source GIS kunt maken en welke overwegingen je daarbij kunt hanteren.

Ook onderzoeken we ​wat het beste softwarepakket is? En wat is voor mijn organisatie het beste geschikt? Hoe zit de community achter een open source product in elkaar? En hoe kan ik daar een rol in spelen? Hoe volwassen is een product? Kan ik zelf helpen een product volwassener te maken? Of begin ik een eigen 'fork'.

Ordina heeft hiervoor een model ontwikkeld: het Open Source Maturity Model. De ontwikkeling van dat model is het vertrekpunt voor de bijeenkomst, waarna we ingaan op achtereenvolgens de toepassing van het model in bij de provincie Noord-Holland, op de organisatie van open source geocommunity: Geonetwork en op de rol van OSGeo.org bij het 'uitbroeden' van nieuwe open source geoprojecten. Daarbij hopen we dat de deelnemers met hun eigen kennis en ervaring een actieve bijdrage aan deze workshop kunnen leveren.

Sprekers op deze dag zijn onder meer:

  • Patrick Jenner (key consultant open source bij Ordina)
  • Luuk Schaminee (GEO-ICT consultant bij Ordina)
  • Herman Assink - (directeur IDGIS)
  • Jeroen Ticheler (directeur bij GeoCat, tevens 'chair & founder' van het Geonetwork open source-project)

Daarmee is deze bijeenkomst een must voor iedereen die te maken heeft het maken van keuzes in Open Source GIS: functioneel beheerders, servicemanagers, architecten, informatiemanagers en natuurlijk iedereen die zélf een actieve rol speelt in een van de open source geo communities.

De workshop start om 16.30 (inloop vanaf 16.00 uur) en loopt door tot circa 20.30 uur. Tussendoor worden soep en broodjes geserveerd en we sluiten af met een drankje.

De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van Ordina, Ringwade 1 in Nieuwegein.
 
Inschrijven kan door een mail te sturen aan info@osgeo.nl of door te reageren op de 'Meetup' http://www.meetup.com/OSGeoNL/. Geef svp daarbij aan of je met de auto komt, dan wordt er een plekje op het parkeerterrein gereserveerd. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Graag tot 9 juni!

Over OSGeo.nl
De stichting OSGeo.nl heeft als missie “Het stimuleren van het gebruik en de ontwikkeling van open source software voor geo-informatie in het Nederlandse taalgebied.”. Daartoe organiseren we sinds 2012 themamiddagen, hands-on workshops en een jaarlijkse OSGeo.nl dag (als onderdeel van de GeoBuzz). Onze slogan is “Wegwijs in open geo”.

OSGeo.nl is de officiële Nederlandstalige afdeling van de internationale organisatie OSGeo.org