EVENEMENT

Hackathon - Internet Of Things: Creatief met Lora

20 januari 2016 - 17:30 tot 22:30
-
Schrijf u direct in

Het Internet of Things (IoT) wordt groter en groter en steeds meer steden en regio’s hebben een dekkend LoraWAN™-netwerk. Een nieuw communicatienetwerk dat uitermate geschikt is voor “Things”, met een bereik van enkele kilometers. In Groningen ligt een LoRa-netwerk klaar om gebruikt te worden en dat biedt mogelijkheden voor innovatieve, creatieve toepassingen.

Bij aanvang is een aantal sensoren beschikbaar waarvan de metingen via LoRa voor de deelnemers beschikbaar zijn. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos met als enige beperking je eigen creativiteit en vindingrijkheid. Ordina daagt je uit om hierover mee te denken en organiseert een hackathon om jouw ideeën werkelijkheid te laten worden. De kick-off van de hackathon vindt plaats op 20 januari a.s. bij Ordina in Groningen. Op deze avond start een aantal teams met het bedenken en ontwikkelen van toepassingen die gebruikmaken van de data op het LoRa-netwerk. Ordina zorgt voor het netwerk en sensoren die data genereren en faciliteert de teams met coaches.

Het team dat de beste toepassing ontwikkelt wint een budget van 500 Euro te besteden aan LoRa-sensoren.
Inschrijven kan als groep of als individu. Tijdens de kick-off worden de definitieve teams gevormd. Vanaf het moment van kick-off kan er in de periode tot 15 februari aan het idee met het team worden gewerkt.

Ordina organiseert op 15 en 16 februari de Open Innovatiedagen in Groningen. Op 15 februari kiest de jury de winnaars. Zij mogen op 16 februari hun toepassing presenteren. En natuurlijk vindt dan ook de prijsuitreiking plaats!

De apps worden beoordeeld op maatschappelijke relevantie, technische realisatie, gebruiksgemak en originaliteit.


Hackathon Ordina Groningen