EVENEMENT

Innoveer Jij Mee sessie: Innovatief met GEO-ICT

21 juni 2016 - 17:00 tot 20:30
- Ordina Groningen
Schrijf u direct in

Oplossingen met meerwaarde!

Op deze Innoveer Jij Mee sessie nemen we je graag mee in de wereld van GEO-ICT. Op deze avond hebben we drie inspirerende sprekers die innovaties met GEO-ICT in hun dagelijkse praktijk hebben doorgevoerd. Zij delen hun kennis hierover en over de innovaties van Ordina graag tijdens deze avond. Er worden praktijkcases besproken bij de overheid, Sim-CI.

De meerwaarde en mogelijkheden van GEO-ICT (Spreker: Mannus Etten)

Mannus Etten is Software Architect bij Ordina en geeft een overview van de meerwaarde en mogelijkheden van GEO-ICT. Hij neemt ons mee in de kansen die GEO-ICT biedt voor klanten, software ontwikkelaars en welke rol Ordina speelt in de wereld van GEO-ICT.

Toekomstvaste GEO-ICT architectuur voor de overheid (Sprekers: Aaldert Feijen en Jos Clevering )

Vanuit de overheid wordt in diverse programma’s gewerkt aan het realiseren van een toekomstvaste architectuur. GEO-ICT speelt hierin als component een belangrijke rol waarin verschillende GIS-systemen, die op verschillende technologieën zijn gebaseerd, tot één geheel zijn samengevoegd. De GEO-ICT component voor perceelregistratie is het kloppend hart voor de belangrijkste (Europese) subsidieregelingen: de EU landbouwsubsidies en de Natuursubsidies.

Waarde van 3D GEO-ICT op de kritische infrastructuur (Spreker: Guus Klaas)

In Nederland ondervindt de ondergrondse infrastructuur elk jaar alleen al aan graafschade ongeveer € 3.5 miljard aan schade. Niet alleen een enorme kostenpost, maar in tijden van een groeiende bevolking, een veranderende energie-aanlevering en veranderende gebruikspatronen, ook een enorme uitdaging. Ordina GEO-ICT helpt Sim-CI, een innovatie satelliet van Alliander, deze uitdaging aan te gaan en de schade die netwerken onderling op elkaar kunnen aanbrengen tot een minimum te brengen, om zo de ‘smart city’ mogelijk te maken.

Programma

17:15 uur   Inloop

17:45 uur   Welkom door Harco de Jager

17:50 uur   Mannus Etten - De meerwaarde en mogelijkheden van GEO-ICT

18:10 uur   Aaldert Feijen en Jos Clevering  - Toekomst vaste GEO-ICT architectuur voor de overheid

19:00 uur   Samen een hapje eten

19:30 uur   Guus Klaas - Waarde van 3D GEO-ICT op de kritische infrastructuur

20:15 uur   Vragen en afsluiting

20:30 uur   Borrel

Meld je aan via de inschijfbutton en verzeker je van een plek op deze unieke sessie!