EVENEMENT

Masterclass Model Based Testing in de praktijk

24 juni 2015 - 9:30 tot 18:00
- Nieuwegein

Tijdens de TestNet Summer School op 24 juni organiseert Ordina samen met Axini een Masterclass Model Based Testing in de praktijk. Model Based Testing (MBT) wordt door sommigen gezien als de volgende stap in de evolutie van testautomatisering. De nadruk ligt hierbij niet op het automatiseren van testgevallen, maar om het creëren van een model van de te testen applicatie. Een hoogwaardig MBT tool leest dit model in en genereert testgevallen die geautomatiseerd uitgevoerd worden op de applicatie. Op deze manier kunnen er grote aantallen testgevallen worden uitgevoerd en kan er een veel hogere dekkingsgraad gehaald worden.

In deze workshop laten we zien wat MBT is en hoe het past in het proces van software ontwikkeling (o.a. Agile). We demonstreren dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een klant van Ordina & Axini. Daarna ga je zelf aan de slag met het modelleren en testen. Hierbij maken we gebruik van de tool Axini TestManager. Neem je laptop mee!

De workshop vindt plaats in het NBC in Nieuwegein en is gratis toegankelijk voor leden van TestNet en HBO/WO studenten. Niet-leden betalen €50,-.

Aanmelden kan via de website van TestNet.