Laura Noteboom Communicatieadviseur +31 6 10793060

De hackatrain opdracht

Bedenken van meest innovatieve oplossing

Een kwartier voordat de hackatrain in Berlijn aankomt, moeten de studenten hun oplossing inleveren bij de jury.  De innovatieve oplossingen worden op innovatie, creativiteit en haalbaarheid beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Ron Peereboom, David Beckett en Steven van Grinsven. De bekendmaking van de top 3 beste ideeën is op 16 juli. De winnaars krijgen een round-trip Europese treinkaart.

De hackatrain opdracht Contact Neem contact op met Laura Noteboom

Strijden voor een Europese treinkaart

Het bonte gezelschap van techneuten, developers, marketeers en designers gaat in teams van drie man met elkaar aan de slag om op het snijvlak van technologie, innovatie en mobiliteit een nieuwe toepassing te bedenken die het reizen met de trein aangenamer moeten maken. Voorwaarde is wel dat de reiziger deze toepassing onbelemmerd via zijn eigen mobiele apparaat moet kunnen gebruiken.

De tech-talenten kunnen daarvoor een set aan informatie van NS gebruiken. Denk daarbij aan actuele informatie over de trein zelf, zoals, drukte, GPS, treinsamenstelling, reisinformatie, positie aan het perron (links en/of rechts).