Gert Jan van Meer Manager Corporate Recruitment +31(0)30 663 79 90

Profiel ICT werknemer verandert

Als ICT-bedrijf moet je tegenwoordig van goede huize komen om jonge werknemers aan je te binden. De concurrentie is groot en dat vraagt om inventiviteit. Toen de plannen voor een hackatrain naar Berlijn dan ook bekend werden, wisten de recruiters van Ordina direct wat ze te doen stond. Het resultaat: twintig talenvolle technische IT-studenten hebben van Ordina een exclusief ticket gekregen voor de hackatrain en het Tech Open Air Festival in Berlijn.

Profiel ICT werknemer verandert Contact Neem contact op met Gert Jan van Meer

Hackatrain is uniek

Volgens Gert Jan van Meer, manager Recruitment bij Ordina, is de hackatrain een originele manier om Ordina als werkgever te presenteren. “Een hackathon is tegenwoordig niets bijzonders. In de ICT-sector gebeurt dat regelmatig. Maar een hackatrain is wel eventjes wat anders. Dat is uniek. Hiermee laten we zien dat Ordina innovatie belangrijk vindt en daar serieus invulling aangeeft. Tijdens de hackatrain gaan bovendien vijf van onze consultants mee die de deelnemers met raad en daad gaan bijstaan. Voor de studenten is het een fantastische kans om met hun technische kennis tot een creatieve en innovatieve oplossing te komen voor een uitdagende business case. Voor ons is het een mooie manier om op een informele wijze met talentvolle studenten in contact te komen, waarbij we ook nog kunnen zien of ze in staat zijn om onder tijdsdruk tot iets waardevols te komen.”

Profiel ICT-werknemer
Door de snelle veranderingen in de ICT en allerlei nieuwe technologieën ziet Gert Jan dat het profiel van de ICT-werknemer op de arbeidsmarkt aan verandering onderhevig is. ‘Door bijvoorbeeld big data, cloud computing en de humanisering van de ICT moeten we andere competenties in huis halen. De rol van een developper of de traditionele werkplek- of systeembeheerder is aan het uitsterven. ICT’ers moeten in toenemende mate communicatief zijn, meer businesskennis van de klant opbouwen en er is veel meer interactie met de klant. Ordina houdt goed in de gaten welke thema’s in de markt spelen en hier acteren we op. Neem de trend dat je via ‘wearables’ je hartslag en bloeddruk kunt monitoren. We staan nu nog maar aan het begin, maar op termijn is wordt dit heel normaal. Wij hebben inmiddels iemand aangenomen die technische geneeskunde heeft gestudeerd. Het feit dat hij verstand heeft van techniek én gezondheidszorg is van grote toegevoegde waarde.’

Starters
Ordina heeft volgens Gert Jan geen moeite om starters te vinden die voor Ordina willen werken. “Nee, dat gaat prima. We hebben een goed netwerk op hogescholen en universiteiten en starters willen graag voor Ordina werken. We merken wel dat deze millenniumgeneratie niet gehecht is aan een life time employment. Ze kiezen voor een carrière die op dat moment bij hun past en hebben minder binding met een bedrijf. We moeten meer moeite doen om ze vast te houden, maar ook dat maakt je inventief. Wij bieden geen baan, maar een carrière waarin ontwikkeling en groei voorop staan.”