AdobeStock_110484461
Edwin Burgers Principal Expert +31(0)654766774

High performance teams

Versnel uw innovatie

Organisaties zijn volop in transitie. Banken worden techbedrijven, overheden zetten in op digitale communicatie met burgers en ook in de industriële sector helpen innovaties de klantwaarde te verhogen. Het is een kwestie van vernieuwen of verdwijnen. Een behoorlijke uitdaging als u zich geconfronteerd ziet met een gefragmenteerde workforce. High performance teams helpen u te versnellen.

Download meer informatie

High performance teams Contact Neem contact op met Edwin Burgers

SPRINT Magazine

Hard copy op de mat én te downloaden! SPRINT magazine, over de High performance teams van Ordina en hun impact op de Innovatiekracht van onze klanten. Lees in SPRINT over de ervaringen van onder andere de Rabobank, ProRail en de Nationale Politie met onze multidisciplinaire teams. Daarnaast een inspirerend interview met onze CEO Jo Maes over onze High performance teams waarin meer dan 500 Ordina collega’s reeds actief zijn bij onze klanten. En iedereen die wil weten hoe het is om in zo’n Ordina team te werken leest daar alles over in de interviews met drie Ordina collega’s die in High performance teams werken aan ICT voor mensen. SPRINT is verspreid als speciale bijlage bij AG Connect en Binnenlands bestuur.

Download het Sprint Magazine

Sneller waarde creëren

De vraag is hoe en waarmee u waarde toevoegt voor uw klanten. In veel organisaties is het een uitdaging om snel productief te zijn met divers samengestelde teams.

Uit onderzoek van Ordina onder meer dan zeshonderd deelnemers van een MOOC (Massive Open Online Course) over DevOps blijkt dat onderstaande factoren hierin een grote rol spelen:

  • organisatorische silo’s,
  • verschillende mindsets 
  • te weinig onderlinge communicatie

Dat is waar high performance teams in beeld komen. High performance teams zijn multidisciplinaire coalities van professionals die gewend zijn om met elkaar te werken en een gemeenschappelijke cultuur en een gemeenschappelijk kwaliteitsbesef hebben. Deze teams kunnen in zeer korte tijd optimaal functioneren, waarbij ze de verantwoordelijkheid nemen om het door u gestelde doel te behalen.

Ordina High Performance Teams

Onderscheidende eigenschappen van een high performance team

  • Een high performance team werkt op basis van een DevOps-cultuur, waarin vertrouwen, bevlogenheid en vakmanschap centraal staan en intensieve samenwerking tot hogere klantwaarde leidt.
  • Er is een hoge mate van team-maturity, waarbij onderlinge coaching en het meten van effectiviteit een prominente rol spelen om tot aantoonbare verbeteringen te komen.
  • Ze maken gebruik van een beproefde set aan tools en platformen die het ontwikkelproces en de interactie met stakeholders optimaal faciliteert.

High performance teams - Drie onderscheidende eigenschappen

Onze methodiek

We ontwikkelen high performance teams op basis van een beproefde methodiek. Daarin staan de vitaliteit en optimale leercurve van het team centraal, zodat het team zich in een rap tempo ontwikkelt. Hierdoor ontstaat een versnelling om tot klantwaarde te komen.
 
Onze methodiek bestaat uit drie stappen:

Formeren
Teams zijn multidisciplinair en bestaan uit mensen met complementaire skills en profielen, in de optimale samenstelling om het gestelde doel te realiseren
 
Faciliteren
Teams beschikken over een moderne toolset en profiteren van de inzet van onder meer agile coaches, automation experts, serious gaming en good practices, waardoor ze zich in een rap tempo ontwikkelen en continu de teamprestatie verbeteren
 
Waarderen
Teams hebben de mindset, aanpak en tools die een sterke focus op het creëren van maximale klantwaarde garanderen

Grote expertise in tal van technologieën

We leveren high performance teams die grote expertise hebben in tal van technologieën: van Java en Microsoft tot Drupal en Pega. Dankzij de omvang van onze organisatie kunnen we bovendien snel opschalen.

Kortom: kiezen voor high performance teams van Ordina is kiezen voor snelle waardecreatie voor uw klanten.

Bekijk onderstaand filmpje waarin Jeroen Görtzen van VGZ vertelt hoe het Ordina-team helpt bij de ontwikkeling van de VGZ Zorg-app.

High performance teams - Onze technologien

Hoe Agile teams te coachen naar ‘high performance’?

Meer realiseren met minder mensen en dan met name minder managers; veel organisaties implementeren Agile en Lean werken om teams zelforganiserend te maken. Maar wat als dat niet lukt?

Deze whitepaper geeft inzicht in teamontwikkeling en welke interventies een team verder helpen in de ontwikkeling naar zelforganisatie en ‘high performance’.

Download de whitepaper

High performance scrumteam

Van een groep professionals naar een High performance scrumteam
Wat is belangrijk in de eerste periode?

Bijna iedere Scrum Master of Agile Coach ziet het: hoe doelgericht teams in de topsport samenwerken in het heetst van de strijd. Denk aan een Formule 1-team dat met een teammanager, coureurs, engineers, data-analisten en pit crew in de hoogste versnelling naar de winst schakelt, en continu bijstuurt om de concurrentie voor te blijven. Ordina creëert zulke topteams in de zakelijke wereld.

In deze whitepaper delen Frans de Wilde en Linda Haak hun visie op teamontwikkeling. En ze geven handvatten om een groep individuen te begeleiden in hun reis naar een High performance scrumteam.

Download de whitepaper

Heb jij het talent om te kunnen versnellen?

Krijg jij ook energie van het werken in een high performance team?
Kijk voor onze vacatures op werkenbijordina.nl.