Eric Euwes Sales Director Finance Solutions +31(0)655326235

ING-uitstroomprogramma

Binnen Group Services en Commercial Banking van de ING vindt een reorganisatie plaats om de transitie te kunnen maken naar DevOps. Dit in navolging van een eerdere transitie bij Domestic Banking. Bij de transitie wordt onder andere gekeken of de medewerkers goed aansluiten op de nieuwe gedefinieerde rollen. Als er geen match mogelijk is, wordt de medewerker boventallig en wordt er met behulp van ING Mobility naar een nieuwe functie/baan gezocht.

ING-uitstroomprogramma Contact Neem contact op met Eric Euwes

Klantvraag

De ING bank hecht grote waarde aan een goede uitstroom voor boventallige medewerkers. Ze vinden het belangrijk dat de mensen fit en klaar voor de arbeidsmarkt uitstromen. Ordina geeft hier invulling aan met de Leergang Agile analist en Agile tester, in samenwerking met de Open Universiteit.

De oplossing

De leergang Agile analist en Agile tester van Ordina moet ervoor zorgen dat medewerkers van ING goede kansen hebben op de arbeidsmarkt, nadat ze uit dienst zijn gegaan bij de ING. Ordina biedt deze medewerkers een programma aan met een grote verscheidenheid aan trainingen. Deze trainingen leiden ze uiteindelijk op tot Agile analist of Agile tester.

In de Leergang Agile analist en Agile tester stoomt Ordina de boventallige ING-medewerkers gedurende drie maanden klaar voor de arbeidsmarkt. Ordina biedt de trainingen aan in samenwerking met de Open Universiteit. Naast hard en technische skills focussen we ook op de soft skills, presentatie- en sollicitatievaardigheden.

Het resultaat

Het boventallige programma biedt een win-winsituatie voor zowel ING als de boventallige medewerkers. Ordina ontzorgt de ING, zodat de medewerkers na uitstroom  bij de bank een nieuwe start op de arbeidsmarkt kunnen maken. Dit gebeurt met behulp van een grootschalig programma, waarin deze medewerkers binnen drie maanden klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in diverse herplaatste medewerkers en vele sollicitatiegesprekken.