Wilko in 't Anker Marktdirecteur +31 (0)621523183

Philips net TV

Businessmodel online dienstverlening via TV

Voor de ontwikkeling van Net TV van Philips is het van essentieel belang dat twee partijen erin geloven: de consument en de contentprovider. Ordina werkt samen met Philips aan een Internet Connected TV die weer centraal in de huiskamer komt te staan, met optimaal gebruikersgemak, infotainment en the place to be voor grote services en contentpartijen.

Philips net TV Contact Neem contact op met Wilko in 't Anker

Klant

Philips ontwikkelt in samenwerking met Ordina een Internet Connected TV. Voor de consument een gehele nieuwe ervaring van tv-kijken. Met het beste van twee werelden: het beeld, geluid en entertainmentkwaliteit van tv en de interactiviteit van internet.

Klantvraag

De ontwikkeling van de technologie voor Net TV is voor een innovatief bedrijf als Philips uiteraard geen enkel probleem. De focus van Ordina ligt gedurende dit project dan ook vooral op de toepassing van Net TV en het aantrekken van marktpartijen, die geïnteresseerd zijn in de nieuwe manier van tv-kijken.

Oplossing

Op Net TV is internetcontent van derde partijen klaargemaakt voor de beste ervaring op een tv. De content is gemakkelijk te bereiken met de afstandbediening. Dit alles met een integrale oplossing waardoor een set-top box of service subscriptions niet nodig zijn.

Resultaat

In nauwe samenwerking met de experts van Ordina heeft Philips de strategie bepaald voor de introductie van Net TV in Europa. Dit omvat ondervmeer een gevalideerde businesscase en een uitgebreid marktonderzoek. Het resultaat: een onderbouwde strategie voor roll-out van de producten en diensten binnen Europa.

Naast het mede ontwikkelen van de strategie, heeft Ordina het progammamanagement voor de realisatie van het volledige ecosysteem.

Net TV

Aanpak

Door deze partijen in een vroeg stadium bij dit initiatief te betrekken, wordt de levensvatbaarheid van het Net TV-concept tijdig in de markt gevalideerd en de business rationale achter het concept snel inzichtelijk gemaakt. De onderdelen van het programma omvatten onder meer een gevalideerde businesscase, een uitgebreid marktonderzoek naar de potentie van de Net TV-diensten, een internationaal gepresenteerde pilot en prototypes van additionele diensten, een onderbouwde strategie voor roll-out van de producten en diensten binnen Europa én een open platform op basis van CE-HTML, dé nieuwe open standaard voor Net TV-diensten.