Ordina

Oracle Cloud Applications

De toekomst van ERP in de cloud
Oracle’s Cloud Applications is een volledige modulaire set van enterprise applicaties, gebaseerd op best practices uit bestaande Oracle applicaties waaronder Oracle E-Business Suite, Hyperion, OBIEE, JDEdwards, Siebel en Peoplesoft. Oracle Cloud Applications biedt mogelijkheden waarbij volledig in de cloud kan worden gewerkt of een mix van on-premise met cloud kan worden ingezet. Oracle Cloud Applications wordt gehoused en gehost door Oracle waarmee onderhoud van de techniek volledig door de leverancier wordt uitgevoerd.

Voordelen voor u
In tegenstelling tot on-premise hosten van een applicatie ontzorgt Oracle Cloud Applications door patches en upgrades voor u te installeren binnen een vooraf afgesproken tijd-slot. Met Cloud Applications zit u altijd op de laatste versie van de applicatie en bent u altijd up-to-date; Er vindt half-jaarlijks een upgrade naar de meest recente release plaats.

Een initiële investering in hardware, software en een volledige beheerorganisatie is niet nodig. Oracle Cloud Applications is een abonnementsvorm waarbij u periodiek afrekent. U blijft hierbij te allen tijde eigenaar van de ingevoerde data.

Standaard wordt een online- real-time rapportagesysteem bijgeleverd (OTBI) waarbij u de mogelijkheid wordt geboden om gebruik te maken van de standaard meegeleverde rapportages, een eigen set aan rapportages op te bouwen of om ad-hoc analyses te maken op real-time transactiedata.

Informatiegestuurd werken, oftewel ‘het werk komt naar je toe’, wijst gebruikers op uitzonderingen via één overzichtelijk dashboard. Gebruikers hoeven niet langer op zoek naar dagelijkse werkzaamheden door in verschillende schermen te zoeken maar krijgen in één oogopslag een lijst met hun openstaande werkvoorraad. De tijd die hiermee wordt bespaard kan worden geïnvesteerd in het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

Werken zoals u thuis ook gewend bent, oftewel device onafhankelijk werken. Overal ter wereld bij uw data kunnen, wanneer u dat wilt en toestaat (security). U kunt op ieder apparaat met een browser en internet inloggen op uw Cloud Applications. Het maakt niet uit of dit nu een iPad, een laptop of een smart-tv is.

Security is, zeker in een cloudomgeving, erg belangrijk en een veel besproken onderwerp. Beveiliging van uw data wordt volledig voor u verzorgd en Ordina en Oracle vertellen u hier graag meer over in een gesprek met een security specialist.
 
Ordina en Cloud

Implementeren
Starten met Cloud Applications vergt niet meer dan het aangaan van een abonnement bij Oracle. Om de omgeving vervolgens volledig naar uw organisatie te modelleren dient deze ingericht te worden. Deze inrichting vergt expertise. Ordina heeft op alle deelgebieden volledig door Oracle gecertificeerde consultants in dienst en garandeert daarmee een hoge mate van expertise.
 
We denken graag met u mee over het migreren naar Oracle Cloud Applications en de mogelijkheden die deze applicatie voor uw organisatie schept. We begeleiden u bij uw initiële vragen over Cloud Applications, van implementatie tot opleiding en conversie.
We hanteren hierbij de stappen: “Aanschaffen, Aanvullen en Aansluiten” oftewel een abonnement aangaan bij Oracle, setup uitvoeren en data migreren uit uw huidige systemen en vervolgens aansluiten op bronsystemen via de standaard interfaces.

Ordina heeft jarenlange ervaring met het implementeren van Oracle producten. Sinds 2015 hebben wij een eigen werkende cloud-omgeving met onder andere de volledige Financials suite, Procurement, Projects, OTBI en CRM. Uiteraard nodigen we u van harte uit om met ons van gedachten te wisselen of om ons de mogelijkheid te geven om u door middel van een demo een blik te gunnen op de mogelijkheden van de Cloud Applications.

Ordina heeft op deze omgeving al ruime ervaring opgedaan met de mogelijkheden om te koppelen met bronsystemen zoals een debiteurenadministratie of een projectmanagementtool. Voor het ontwikkelen van extensies en koppelingen biedt Ordina u een visie, ervaring en enkele bestaande voorbeelden die we u tijdens een demo kunnen tonen.

Beheren
Ordina heeft een geheel eigen beheerorganisatie waar wij al jaren lang vele klanten ondersteunen bij het functioneel- en technisch beheer van hun (Oracle) applicaties.
Ook voor Cloud Applications biedt Ordina beheeroplossingen waarbij u kunt rekenen op snelle ondersteuning tegen lagere kosten. Ordina denkt graag mee over uw technisch- en functioneel beheer in de cloud en uw organisatie en biedt hiervoor een volledige 1e, 2e of 3e lijns oplossing aan.

Detacheren
Ordina heeft een grote diversiteit aan consultants met verschillende achtergronden die u kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld werkzaamheden in uw backoffice, on-premise beheer, projectleiding of procesmanagement. Ordina besteedt veel aandacht aan het opleiden en certificeren van haar medewerkers. Deze kennis passen we graag bij u toe om uw organisatie sneller en efficiënter te laten werken met Cloud Applications.

Voordelen van het inzetten van een Ordina professional zijn onder andere het inzetten van ervaren professionals binnen uw organisatie. Uw organisatie krijgt een bron van nieuwe inspiratie binnen doordat iemand met een frisse blik meekijkt met uw proces. Alle Ordina professionals hebben toegang tot het Ordina netwerk met professionals en kennis waaruit geput kan worden.